Ξεκινά η υβριδική εποχή της AMG (vid)

Gazzetta team
Ξεκινά η υβριδική εποχή της AMG (vid)
Η Mercedes – Benz παρουσίασε τα πρώτα αυτοκίνητα με την σφραγίδα της AMG που φέρουν υβριδική τεχνολογία χάρη στο EQ Boost.

Η επιπλέον ιπποδύναμη ποτέ δεν στεναχώρησε κανέναν και ακόμη και σε κατασκευές όπως αυτές τις AMG, η επιπλέον ιπποδύναμη όχι απλώς δεν πάει χαμένη αλλά είναι και επιθυμητή. Κάπως έτσι προέκυψε το σύστημα EQ Boost της Mercedes-Benz το οποίο προσφέρει 21 επιπλέον ίππους από όσους είναι διαθέσιμοι σε κάθε περίπτωση.

Πρόκειται για ένα σύστημα που είναι τοποθετημένο ανάμεσα στον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και το κιβώτιο και παρέχει εκτός από την επιπλέον δύναμη και την ροπή, ρεύμα για το σύστημα του αυτοκινήτου που φέρει μια μπαταρία 48 volt. Το EQ Boost φορτίζεται από τον ηλεκτρικό κομπρέσορα και το σύστημα συνδυαστικά επιτρέπει ομαλή λειτουργία χωρίς lag και άλλες δυσάρεστες επιρροές στην οδήγηση.

Το σύστημα τοποθετείται τώρα για πρώτη φορά στα αυτοκίνητα της Mercedes που έχει «περιποιηθεί» η AMG και αυτά είναι η CLS, η E-Class και η E-Class Cabriolet. Και τα τρία αυτοκίνητα φέρουν τον 3.0 λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 453 ίππους και 52 χλγρ. ροπής. Ο κινητήρας κινεί τα 1.905 κ. της CLS53 σε 4,5 δευτερόλεπτα για το 0-100χλμ./ώρα. Για την E53 Coupe τα χιλιόμετρα αυτά έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα, ενώ η βαρύτερη όλων με 1.980κ. E53 Cabriolet χρειάζεται 4,5 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!