Ο θρυλικός Bullitt επιστρέφει… (vid)

Gazzetta team
Ο θρυλικός Bullitt επιστρέφει… (vid)
Η Ford είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα επανακυκλοφορήσει ο Bullitt και τώρα το επιβεβαίωσε πουλώντας το πρώτο από αυτά σε δημοπρασία.

Η λατρεία των Αμερικανών για τα muscle cars εκφράζεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο από το μέγεθος της εμπορικής επιτυχίας αλλά και του ενδιαφέροντος γύρω από το Mustang. Το σπουδαιότερο ίσως είναι πως το αυτοκίνητο έχει εξαιρετική πορεία και στην Ευρώπη αποδεικνύοντας εμπνευσμένη την επιλογή του downsizing με τον EcoBoost κινητήρα, έτσι η αναβίωση του Bullitt αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που οι περιπέτειες του Στηβ ΜακΚουίν τη δεκαετία του 60 δεν ήταν διάσημες μόνο στην Αμερική, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όλα αυτά προκύπτουν από το γεγονός πως αμερικανικό σάιτ δημοσίευσε πληροφορίες ότι το Ford Mustang Bullitt αναβιώνει και θα παρουσιαστεί στη νέα του μορφή στις 15 Ιανουαρίου στην έκθεση του Νιτρόιτ. Νωρίτερα οι φήμες που είναι πολλές και αυτό αποδεικνύει το σάλο γύρω από το συγκεκριμένο μοντέλο, έλεγαν πως το αυτοκίνητο θα παρουσιαζόταν σε δημοπρασία της εταιρείας Μπάρετ – Τζάκσον στις 19 του μήνα.

Ο λόγος είναι πως στον κατάλογο της δημοπρασίας υπήρχε μια καταχώρηση για ένα ειδικό νέο Ford Mustang, οπότε αυτομάτως όλοι συμπέραναν το Bullitt. Τελικά όπως φαίνεται η Ford θα παρουσιάσει το αυτοκίνητο στο Νιτρόιτ και λίγες ημέρες αργότερα θα πουλήσει το πρώτο μοντέλο της παραγωγής του Bullitt σε δημοπρασία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο ειδικό σχολείο το οποίο είχε φοιτήσει ο Στηβ ΜακΚουίν τη δεκαετία του 40 και αργότερα διετέλεσε και πρόεδρός του τιμητικά.

Το σημειολογικό του πράγματος είναι πως η Ford γιορτάζει με το Bullitt τα 50 χρόνια από την φημισμένη ταινία που συμπληρώνονται το 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!