Η «μικρή» Bentley Bentayga είναι πιο σπορτίφ!

Η «μικρή» Bentley Bentayga είναι πιο σπορτίφ!

Η «μικρή» Bentley Bentayga είναι πιο σπορτίφ!

Με την είσοδο του V8 κινητήρα στο «οπλοστάσιο» της η Bentley παρουσίασε την πιο προσιτή Bentayga, η οποία όμως έχει πιο σπορ χαρακτήρα. 

Τώρα μάλιστα! Η Bentley Bentayga απέκτησε επιτέλους έναν κινητήρα που την κάνει πιο προσιτή στο ευρύτερο κοινό. Δηλαδή αντί για μερικοί θα την προτιμήσουν πιθανώς μερικοί περισσότεροι και μέχρι εκεί. Παρόλα αυτά για εκείνους που τους ενδιαφέρει η Bentley Bentayga απέκτησε πλέον και δεύτερο κινητήρα εκτός τον W12 των 6 λίτρων και είναι διαθέσιμη με τον V8 των 4 λίτρων. 

Οι 542 ίπποι που προκύπτουν από αυτό το μηχανικό σύνολο πάντως δεν είναι καθόλου άσχημη ιπποδύναμη, συν το ότι ολόκληρο το σύνολο έχει αποκτήσει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά στην εμφάνιση. Αυτό για να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του σπορ που του έχουν δώσει από την Bentley. Οι λεπτομέρειες αυτές που κάνουν την σπορ διαφορά, είναι η μαύρη γρίλια εμπρός και οι διπλές εξατμίσεις στο πίσω μέρος καθώς και κάποιες πινελιές ανθρακονημάτων στο εσωτερικό. 

Στα ουσιώδη ξεχωρίζουν τα κεραμικά φρένα με τεράστιους δίσκους 440μμ. και 10πίστονες δαγκάνες, καθώς και η σημαντική μείωση του βάρους, κατά 100 κιλά, αλλά στα επίπεδα του συνολικού βάρους που κινούνται και οι δύο εκδόσεις της Bentayga, τα 100 κίλα μοιάζουν ανεπαίσθητα.

Best of internet