Τα 7 ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2017

Gazzetta team
Τα 7 ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2017
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο EURONCAP δημοσίευσε τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα βάσει της συνολικής τους βαθμολογίας, ανάμεσα σε αυτά είναι τρία VW και δύο Subaru.

Η ασφάλεια είναι το πρώτο ζητούμενο στις μετακινήσεις μας στη σημερινή εποχή και ο οργανισμός ελέγχων ασφαλείας EURONCAP έχει τον πρώτο λόγο όταν μιλάμε για αξιολογήσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι. Πρόσφατα είδαμε πως ανταποκρίνονται τα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει πριν από χρόνια και εξακολουθούν να παράγονται, στα νέα δεδομένα των ελέγχων και τα αποτελέσματα ήταν μερικώς απογοητευτικά.

Κλείνοντας ωστόσο τη χρονιά ο οργανισμός δημοσιεύει τη λίστα με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία. Οι διευκρινίσεις που γίνονται για τις συγκεκριμένες «διακρίσεις» έχουν τη δική τους σημασία. Πρώτα από όλα η συγκριτική αξιολόγηση λαμβάνεται μόνο με βάση τον στάνταρ εξοπλισμό των μοντέλων και οποιοδήποτε έξτρα βοήθημα ασφαλείας, απλώς δεν λαμβάνεται υπόψην. Το δεύτερο σημαντικό είναι πως η σύγκριση γίνεται μόνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα που έχουν δοκιμαστεί την ίδια χρονιά καθώς οι όροι αξιολογήσεων του EURONCAP διαμορφώνονται κάθε χρόνο.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2017:

VW Arteon

Στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων το VW Arteon συγκέντρωσε κορυφαία βαθμολογία σε όλες τις επιμέρους βαθμολογήσεις με μικρότερη εξ αυτών το 82% στα ηλεκτρονικά βοηθήματα ασφάλειας.

Volvo XC60

Στα μεγάλα SUV το XC60 «αστόχησε» μόνο στην βαθμολογία που αφορά τους πεζούς όπου το ποσοστό ήταν 76%.

VW T-ROC

Στα μικρά SUV το νέο VW T-ROC χάρισε τη δεύτερη διάκριση στην εταιρεία για φέτος. Από τέσσερις κορυφαίες βαθμολογήσει η μοναδική που δεν ανταποκρίθηκε όσο οι υπόλοιπες ήταν αυτή για τα βοηθήματα ασφάλειας που δεν ξεπέρασε το 71%.

VW Polo

Η τρίτη διάκριση της VW ήρθε από το Polo που υστέρησε μόνο στον βασικό εξοπλισμό βοηθημάτων ασφαλείας και πήρε 59%. Αυτό δεν επηρέασε τη συνολική του βαθμολογία .

Opel Crossland-X

Στα compact crossover το νεοεισελθόν Crossland-X διακρίθηκε και δεν ξέφυγε από αυτό που μοιάζει κανόνας ανάμεσα στις εταιρείες, ότι δηλαδή ο βασικός εξοπλισμός βοηθημάτων υστερεί. Η βαθμολογία του 57% το αποδεικνύει και στην περίπτωση της Opel.

Subaru XV

Στα compact οικογενειακά αυτοκίνητα το πολύ νέο Subaru XV διαθέτει τα στοιχείς ώστε να έχει μια από τις καλύτερες βαθμολογίες γενικώς. Υστέρησε μόνο στα βοηθήματα και αυτό με βαθμολογία 68%.

Subaru Impreza

Η ίδια κατηγορία είχε και δεύτερο εκπρόσωπο, όπως εξάλλου και η Subaru με το Impreza. Χαμηλό το 68% στα ηλεκτρονικά βοηθήματα αλλά αυτό δεν επηρέασε τη συνολική βαθμολογία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!