Αυτοκινούμενα VW με επεξεργαστές Nvidia (vid)

Gazzetta team
Αυτοκινούμενα VW με επεξεργαστές Nvidia (vid)
Η εταιρεία ηλεκτρονικών παρουσίασε τα τελευταία της προϊόντα που αφορούν τα αυτοκινούμενα οχήματα και εξασφάλισε ήδη δύο ακόμη κορυφαίες συνεργασίες με VW και Uber.

Όσοι ασχολούνται με το gaming και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν μπορεί να μην γνωρίζουν την Nvidia, την εταιρεία που παρέχει κορυφαία προϊόντα όσον αφορά τον εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η Nvidia ωστόσο δεν είναι μόνο κάρτες γραφικών και έχοντας κατακτήσει μια αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αυτή των υπολογιστών, στοχεύει πλέον ξεκάθαρα σε μια άλλη, τρισεκατομμυρίων, αυτή των αυτοκινήτων.

Στην πρόσφατη CES στο Λας Βέγκας παρουσίασε τις τελευταίες προσθήκες στην γκάμα της, όσον αφορά τις ηλεκτρονικές πλακέτες και δεν μιλάμε για τηλεοράσεις η κινητά…Μιλάμε για επεξεργαστές που θα διαχειρίζονται τα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Επεξεργαστές με μικρότερο μέγεθος και απαιτήσεις ενέργειας και με πολλαπλάσιες δυνατότητες ώστε να τους εμπιστευόμαστε τις μετακινήσεις μας.

Το δρόμο σε αυτήν τη σχέση εμπιστοσύνης μάλιστα δείχνουν ήδη δύο κολοσσοί της συγκεκριμένης αγοράς. Πρόκειται για την Volkswagen και την Uber. Η συμφωνία με την πρώτη απεικονίζεται σε έναν νεορετρό βαν, αναβίωση του θρυλικού Transporter, το I.D. Buzz που περιλαμβάνει όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής από αναγνώριση προσώπου μέχρι αυτονομία.

Μελλοντικά και με δεδομένο πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, παρουσίασε την νέα γενιά της πλατφόρμας των αυτόνομων αυτοκινήτων, την Xavier, πιθανότατα ό,τι τελευταίας γενιάς τεχνολογία υπάρχει στα μοντέλα της VW, θα προέρχεται από την Nvidia.

Παράλληλα υπάρχει και η συνεργασία με την Uber. Οι συζητήσεις για την εδραίωσή της και τη διεύρυνσή της ξεκίνησαν μόλις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της CES 2018, ωστόσο εδώ και καιρό η πρωτοπόρος εταιρεία μετακινήσεων, κάνει δοκιμές με τα αυτόνομα αυτοκίνητά της.

Και αυτοί είναι οι δύο πιο πρόσφατοι συνεργάτες της Nvidia πάνω στην αυτονομία των οχημάτων, καθώς ήδη υπάρχει συνεργασία με την Audi, την Mercedes, την Tesla και την Toyota.

Σύμφωνα τέλος με τον Χουάνγκ, η Nvidia με τον επεξεργαστή Xavier και την πλατφόρα Pegasus που διαθέτει δύο Xavier, θα μπορεί να εφοδιάσει μέχρι και robotaxi, αυτοκινούμενα μέσα μετακίνησης δηλαδή, χωρίς την παρουσία οδηγού. Δοκιμές για τη συγκεκριμένη τεχνολογία έχουν ήδη ξεκινήσει με τις κινεζικές εταιρείες Baidu και ZF.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!