Ο Ντεσπρέ με Peugeot οδηγεί τον αγώνα, καταστροφή για την ΜΙΝΙ

Γιώργος Βαρίνος
Ο Ντεσπρέ με Peugeot οδηγεί τον αγώνα, καταστροφή για την ΜΙΝΙ
Ο Σιρίλ Ντεσπρέ έθεσε το ρυθμό στην δεύτερη ειδική του Ράλι Ντακάρ του 2018, καθώς η Peugeot κέρδισε τις τρεις πρώτες θέσεις στην 2η ειδική.

O Σιρίλ Ντεσπρέ οδηγεί αυτή τη στιγμή το Dakar και βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, με πολύ κοντά του βέβαια -στην 2η θέση- τον θρύλο Στεφάν Πετερανσέλ, μόλις 48 δευτερόλεπτα πίσω του, που για τα δεδομένα του Dakar είναι μια απειροελάχιστη διαφορά.
Μετά από την 2η ειδική διαδρομή του Σαββάτου -μια διαδρομή 267 χιλιόμετρων σε loop- κοντά στη μικρή πόλη του Περού Pisco, που ήταν η πρώτη «κανονική» ειδική διαδρμή με αρκετά εκτός δρόμου τμήματα, η ομάδα της Peugeot ανακάμπτει μετά την όχι καλή πρώτη ειδική διαδρομή που και τα 4 αυτοκίνητα δεν είδαν ούτε την πρώτη δεκάδα.

Τρίτος στην ειδική μετά τους Ντεσπρέ και Πετερανσέλ, τερμάτισε ο Σεμπαστιάν Λέμπ με το τρίτο κατά σειρά (από τα 4) Peugeot 3008DKR Maxi. Το τέταρτο Peugeot 3008DKR Maxi, αυτό του Κάρλος Σάινθ, τερμάτισε έκτο, 13 λεπτά μακριά από την κορυφή.

Ο οδηγός της Toyota, Τζινιέ Ντε Βιλιέ, ήταν ο καλύτερος πίσω από τους τρεις κορυφαίους της ομάδας της Peugeot, ενώ η πλέον στην γενική απέχει 5 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα από τον πρώτο Ντεσπρέ.

Καταστροφή για την ομάδα της ΜΙΝΙ

Δύο από τα τρία ολοκαίνουργια buggies X-raid Mini καταστράφηκαν στην δεύτερη κιόλας ειδική και αποχώρησαν από τον αγώνα! Ο πρωτοεμφανιζόμενος Μπράις Μένζις που οδηγούσε το ένα από αυτά δεν έπαιθε τίποτε αλλά ο συνοδηγός του έσπασε τον αστράγαλό του. Ενώ το άλλο με οδηγό τον Γιαζίντ ΑΛ Ραίχι, τρακάρησε με ένα άλλό ΜΙΝΙ της άλλης ομάδας X-raid Mini John Cooper Works με οδηγό τον Μπόρις Γκαραφούλικ, με τα δύο πληρώματα να μην μπορούν να συνεχίσουν!

Η Γενική καταταξη για την ώρα έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!