«Έφυγε» o πρώην Πρόεδρος της Toyota, Τατσούρο Τογιόντα

Gazzetta team
«Έφυγε» o πρώην Πρόεδρος της Toyota, Τατσούρο Τογιόντα
Ο δεύτερος γιος του ιδρυτή της Toyota και επί σειρά ετών πρόεδρος της φίρμας, Τατσούρο Τογιόντα, απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Ο Τατσούρο Τογιόντα ένας από τους σημαντικούς πρώην προέδρους της Toyota, πέθανε στις 30 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, σε ηλικία 88 ετών. Ο Τατσούρο ήταν ο δεύτερος γιος του ιδρυτή της φίρμας, Κιιχίρο Τογιόντα και είχε αναλάβει την προεδρεία της εταιρείας το 1992, διαδεχόμενος τον αδερφό του Σοιχίρο.

Έμεινε στη θέση του προέδρου μέχρι το 1995 σε μια κρίσιμη για την εταιρεία και αποδοτική όπως αποδείχτηκε περίοδο, κατά την οποία η Toyota έγινε μέλος σημαντικών συνεργασιών διεθνώς με χαρακτηριστικότερη την κοινοπραξία με την General Motors στην Αμερική. Ο ρόλος του Τατσούρο Τογιόντα στην εταιρεία ήταν συνυφασμένος με τις διεθνείς σχέσεις και την παγκόσμια φιλοσοφία, γεγονός που έφερε στην εταιρεία πολλά οφέλη σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας.

Ο Τατσούρο Τογιόντα γεννημένος το 1929, μπήκε στην οικογενειακή εταιρεία το 1953, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μηχανολογία, στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Λίγο αργότερα πήρε και το μεταπτυχιακό του στους τομείς του ελέγχου ποιότητας και παρέμεινε σημαντικό στέλεχος μέχρι την ανάληψη της προεδρίας. Μάλιστα πολλοί θεωρούσαν πως θα ήταν ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας που θα διατελέσει πρόεδρος αλλά ο νυν πρόεδρος Ακίο Τογιόντα έκανε την έκπληξη αναλαμβάνοντας τα ηνία.

Ο Τατσούρο πάντως ακόμη και μετά την παραίτησή του παρέμεινε σύμβουλος στην εταιρεία μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε ήδη το τελετουργικό που αφορά την κηδεία, ωστόσο η Toyota θεωρείται δεδομένο πως θα κάνει κάτι μεγαλύτερο προς τιμήν του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!