Η Nissan θέλει να οδηγούμε με το μυαλό μας (vid)

Gazzetta team
Η Nissan θέλει να οδηγούμε με το μυαλό μας (vid)
Η πρωτοποριακή και αποκλειστική τεχνολογία που αναπτύσσει η Nissan θα μας επιτρέπει να στέλνουμε εντολές στο αυτοκίνητο απ΄ευθείας από τον εγκέφαλο.

Στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης πιθανώς να μην είμαστε απλοί επιβάτες των αυτοκινήτων μας, αλλά να συμμετέχουμε πιο ενεργά στις αποφάσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Για την Nissan τουλάχιστον κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό. Στην προσεχή CES η εταιρεία θα παρουσιάσει την τεχνολογία Brain to Vehicle ή B2V, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα δέχεται εντολές κατευθείαν από τον εγκέφαλό μας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Nissan, Ντανιέλε Σκιλάτσι, η αυτόνομη οδήγηση δεν χρειάζεται να είναι μια τελείως απρόσωπη διαδικασία, για την ακρίβεια θα μπορούσε να είναι ακριβώς το αντίθετο. Δηλαδή να επεμβαίνει ο άνθρωπος αλλά χωρίς να χρειάζεται να κάνει κινήσεις. Απλές σκέψεις.

Η τεχνολογία της Nissan βασίζεται στην πρόβλεψη και ανίχνευση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παρουσίαση. Η πρόβλεψη επιτυγχάνεται με το σύστημα να αντιλαμβάνεται σημάδια μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων του οδηγού, για μια κίνηση που επιθυμεί εκείνος να κάνει. Το αυτόνομο σύστημα θα την κάνει ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Η ανίχνευση έγκειται στο γεγονός πως το αυτόνομο σύστημα θα αναγνωρίζει την κατάσταση του οδηγού και αναλόγως θα προσαρμόζει τη λειτουργία του οχήματος.

Για την Nissan η συγκεκριμένη τεχνολογία κρίνεται καταλυτική για τις καινοτομίες που θα ενσωματώσει στα οχήματά της στο μέλλον, ενώ σύμφωνα με τον Λουτσιάν Γκέοργκ, ερευνητή της Nissan οι πιθανές εφαρμογές του συγκεκριμένου συστήματος είναι εκπληκτικές.

Κατά τις δοκιμές ο οδηγός θα φοράει μια ειδική κάσκα που θα μετρά τα εγκεφαλικά κύματα, τα οποία θα αναλύονται από το αυτόνομο σύστημα. Έτσι οποιαδήποτε κίνηση θα γίνεται ακόμη και μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα σε σχέση με τις ανθρώπινες κινήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!