Δέκα ξεχωριστές κυβερνητικές λιμουζίνες (pics)

Gazzetta team
Δέκα ξεχωριστές κυβερνητικές λιμουζίνες (pics)
Αν κάποιοι ξέρουν να διαλέγουν αυτοκίνητα, αυτοί είναι οι πρόεδροι, πρωθυπουργοί και βασιλιάδες αυτού του κόσμου. Ας δούμε τις πιο ιδιαίτερες από τις λιμουζίνες τους.

Η λίστα με τα ακριβότερα κυβερνητικά αυτοκίνητα είναι κάπως μονότονη με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ηγέτες του πλανήτη εμπιστεύονται είτε την Mercedes, είτε την… Mercedes μέσω της Maybach. Ως εκ τούτου δεν έχει και πολλά πλάκα να σας παρουσιάσουμε 9 Mercedes S Class και το «Κτήνος» του Ντόναλντ Τραμπ. Για αυτό θα κάνουμε μια βόλτα στον κόσμο ώστε να δούμε τα πιο ξεχωριστά κυβερνητικά αυτοκίνητα και πολλά θα σας εκπλήξουν…

Ιταλία – Lancia Thesis


Ανάμεσα στο στόλο της Ιταλικής προεδρίας υπάρχουν όχι μια, ούτε δύο, αλλά τρεις Lancia Thesis που χρησιμοποιούνται για τις επίσημες εμφανίσεις. Είναι όλα θωρακισμένα με V6 κινητήρες που αποδίδουν περισσότερους από 220 ίππους και πολλές παροχές… προεδρικές. Ψυγείο, φαξ, δερμάτινο εσωτερικό. Παράλληλα υπάρχει και μια Lancia Thesis Stola με επιμηκυμένο αμάξωμα που είναι κανονική λιμουζίνα. Το κόστος της προεδρικής Thesis αγγίζει τις 60.000 Ευρώ.

Ιαπωνία – Toyota Century Royal


Ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας προτιμά τα εγχώρια προϊόντα και έχει ζητήσει από την Toyota ένα και μοναδικό Century Royal, το οποίο είναι αλεξίσφαιρο, θωρακισμένο και πλήρες σε εξοπλισμό ασφαλείας. Οι φήμες λένε πως έχει κοστίσει 500.000 δολάρια, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που το αμφισβητούν. Δεν θα κολλήσουμε όμως σε τέτοιες λεπτομέρειες.

Ουζμπεκιστάν – Range Rover


Δύο υπετροφοδοτούμενα Range Rover διαθέτει η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν. Δεν υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που να μην παρέχει η Range Rover και σε άλλους πελάτες που έχουν τη διάθεση να τα πληρώσουν, ωστόσο η θωράκισή και των δύο αυτοκινήτων είναι τέτοια ώστε να αντέχει το πεδίο μάχης του Ιράκ. Το κόστος φτάνει τις 100.000 ευρώ.

Μαρόκο – Mercedes-Benz 600 Pullman W100


Η εικόνα που έχει για το Μαρόκο αν δεν το έχεις επισκεφτεί ποτέ είναι ακριβώς αυτή που σου δίνει και το αυτοκίνητο του Βασιλιά Χασάν. Μια Mercedes 600 του 1980 με πολλές ανέσεις μεν, παλιά δε. Παρόλα αυτά οι 120.000 δολάρια που κοστίζει το αυτοκίνητο σημαίνουν πως έχει εκσυγχρονιστεί τόσο στο μηχανολογικό κομμάτι, όσο και στο εξοπλιστικό. Το πιο ωραίο στοιχείο του πάντως είναι πως διαθέτει και χώρο για τους σωματοφύλακες, όρθιους εκτός του αυτοκινήτου, για να είναι ακόμη πιο ψαρωτική οποιαδήποτε βόλτα του Βασιλιά.

Νότιος Κορέα – Hyundai Equus Limousine


Οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας επέλεξαν το Hyundai Equus στην έκδοση λιμουζίνας για το προεδρικό αυτοκίνητο της χώρας. Είναι θωρακισμένο και για αυτό «φοράει» και τον κινητήρα των 5,5 λίτρων, αντί για τον πεντάλιτρο που υπάρχει στην απλή λιμουζίνα. Το Hyundai Equus είναι μάλλον ένα παραδοσιακό όχημα, καθώς η κυβέρνηση εμπιστευόταν και το παλιότερο μοντέλο. Η τιμή ξεπερνά τις 120.000 Ευρώ.

Μεγάλη Βρετανία – Jaguar XJ Sentinel

Η θέση του Πρωθυπουργού της Αγγλίας συνοδεύεται παραδοσιακά από Jaguar, από τότε που η Μάργκαρετ Θάτσερ αντικατέστησε τα Rover P5. Παρόλα αυτά ο στόλος περιλαμβάνει και BMW και Land Rover και Vauxhall. Η Jaguar XJ Sentinel πάντως που χρησιμοποιεί η Τερέζα Μέι είναι πλήρως θωρακισμένη, όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα της συνοδείας φυσικά και είναι πρόσφατο το περιστατικό που οι άνδρες ασφαλείας την προστάτευσαν κλείνοντας την μέσα σε αυτό, κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Η τιμή πάντως της Jaguar XJ είναι όντως εξωπραγματική αφού υπολογίζεται στις 400.000 Ευρώ.

Βατικανό – Mercedes-Benz M Class, Popemobile


Το ειδικά διαμορφωμένο M Class του Πάπα είναι ένα από τα διασημότερα κυβερνητικά αυτοκίνητα και παράλληλα ένα από τα ακριβότερα καθώς ξεπερνά τις 500.000 Ευρώ. Είναι θωρακισμένο φυσικά, με αλεξίσφαιρο τζάμι μέσα στο οποίο είναι κλεισμένος ο Πάπας. Έχει ειδική παροχή οξυγόνου και υδραυλικό σύστημα ώστε ο Ποντίφικας να ανυψώνεται για να τον βλέπουν καλύτερα οι πιστοί. Πάντως ο Πάπας Φραγκίσκος προτίμησε, πρόσφατα να χρησιμοποιήσει ένα διαμορφωμένο Kia και όχι το θωρακισμένο M-Class για να έρθει πιο κοντά στο λαό.

Κίνα – Hongqi Limousine


Το ακριβότερο αυτοκίνητο που παράγεται στην Κίνα είναι το Hongqi L5 με κόστος περίπου 800.000 δολάρια. Επίσης μόνο στην Κίνα κυκλοφορεί και η σεντάν έκδοσή του, όμως η λιμουζίνα δεν κυκλοφορεί πουθενά και αφορά μόνο τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος. Το όνομα Hongqi σημαίνει «κόκκινη σημαία» και το αυτοκίνητο κινείται από έναν V8 κινητήρα που αποδίδει 380 ίππους και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Το νεορετρό στυλ στη σχεδίασή του το κάνει ξεχωριστό σε εμφάνιση.

ΗΠΑ – Cadillac One


Το πασίγνωστο «Κτήνος» είναι μάλλον το διασημότερο και το δεύτερο πιο ακριβό με κόστος 1.500.000 δολάρια. Διαθέτει αμέτρητα στοιχεία στον εξοπλισμό του με πιο εντυπωσιακά τις αποθήκες αίματος στην ομάδα του Προέδρου, τη δυνατότητα να αντέχει επιθέσεις με αέριο και τη δυνατότητα να κινείται χωρίς φωτισμό. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ακόμη αποφασίσει να το αλλάξει επειδή είχε μπει μέσα σε αυτό ο Ομπάμα, οπότε εξακολουθεί να είναι σύμβολο των κυβερνητικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Βασίλισσα Ελισάβετ – Bentley State Limousine


Το ακριβότερο όλων των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν οι αξιωματούχοι του κόσμου είναι το αυτοκίνητο της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Πρόκειται για μια λιμουζίνα Bentley που έχει ειδική σχεδίαση με ρετρό αισθητική και ειδική κατασκευή, καθώς υπάρχουν μόλις δύο τέτοια, μόνο για την βασιλική οικογένεια. Παραδόθηκε στην Βασίλισσα το 2002 κατά τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου της και κοστίζει 15.000.000 δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!