ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Αερόσακο οροφής μελετά η Hyundai (vid)

Αερόσακο οροφής μελετά η Hyundai (vid)

Αερόσακο οροφής μελετά η Hyundai (vid)

Τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες των αυτοκινήτων με ηλιοροφή όταν αυτά ντελαπάρουν εντόπισε και προσπαθεί να μειώσει η Hyundai με τον αερόσακο ηλιοροφής.

Υπάρχουν πάρα πολλοί αερόσακοι μέσα στα σύγχρονα αυτοκίνητα καθώς παραμένουν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή σοβαρών τραυματισμών κατά τη διάρκεια των ατυχημάτων. Έτσι αν προστεθεί ένας ακόμη δεν θα πειράξει κανέναν, αντιθέτως μάλιστα μπορεί να σώσει πολλούς. 

Αυτό σκοπεύει να κάνει η Hyundai που δοκιμάζει τον αερόσακο ηλιοροφής. Πλέον οι ηλιοροφές όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πανοραμικές οροφές και αυτό αφήνει άνοιγμα για να περάσουν από μέσα ανθρώπινα σώματα στην περίπτωση ντελαπαρίσματος. Ο αερόσακος που μελετά η Hyundai λοιπόν θα καλύπτει αυτό το άνοιγμα ανεξαρτήτως αν κατά την στιγμή της πρόσκρουσης η οροφή είναι κλειστή ή ανοιχτή. Θα ανοίγει από το πίσω μέρος της οροφής προς το εμπρός σε 8 εκατοστά του δευτερολέπτου και η εταιρεία αναφέρει πως κατά τις δοκιμές όλοι οι τραυματισμοί που καταγράφηκαν είχαν μειωθεί σε επικινδυνότητα σε σχέση με τις δοκιμές χωρίς το συγκεκριμένο αερόσακο.

Hyundai Mobis Panoramic Sunroof Airbag..simulation test in a car accident