Το crash test του Koenigsegg Regera είναι εφιάλτης!

Gazzetta team
Το crash test του Koenigsegg Regera είναι εφιάλτης!
Οι δοκιμές ασφαλείας ενός supercar αξίας 1,5 εκατομμυρίου είναι ένα βασανιστικό θέαμα γιατί δεν είναι ένα απλό crash test.

Ο EuroNCAP ανακοινώνει τα αποτελέσματα εκατοντάδων crash test κάθε χρόνο, ωστόσο μέσα σε αυτά δεν περιλαμβάνονται supercars. Ο λόγος είναι απλός, καθώς οι εταιρείες δεν μπορούν να παρέχουν αυτοκίνητα που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ για δοκιμές πρόσκρουσης με βάση τα στάνταρ του οργανισμού ασφαλείας. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως τα supercars δεν περνάνε από crash test. Απλώς είναι σπάνιο να τα βλέπουμε και παραμένει ένα βασανιστικό θέαμα.

Η Koenigsegg για να γιορτάσει το ένα εκατομμύριο ακόλουθούς της στο Instagram δημοσίευσε στο λογαριασμό της ένα video κάπως αντισυμβατικό λόγω μοντάζ και μουσικής επένδυσης, αλλά σε κάθε περίπτωση αρκετά κατατοπιστικό για το τι περνάει ένα Koenigsegg Regera προκειμένου να περάσει στη μικρή παραγωγή του.

Το Regera κοστίζει 1,5 εκατομμύριο Ευρώ και για την Koeingsegg είναι πιο συμφέρον να επισκευάσει το αυτοκίνητο μετά το crash test παρά να φτιάξει ένα ειδικά για αυτούς τους σκοπούς. Το ξεχωριστό ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως εκτός των δοκιμών πρόσκρουσης το Koenigsegg Regera περνάει και άλλες δοκιμασίες. Οι μηχανικοί χτυπούν με βαριοπούλες διάφορα σημεία για να εξετάσουν την ανθεκτικότητά τους, ενώ τα σαμαράκια και οι ανωμαλίες του δρόμου όπου επίσης δοκιμάζεται είναι μάλλον το πιο… αποτροπιαστικό θέαμα.

Αν αντέχετε δείτε το…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!