H Geely αγόρασε μερίδιο και στην Volvo Trucks

Gazzetta team
H Geely αγόρασε μερίδιο και στην Volvo Trucks
Μετά την Volvo Cars η Geely αγόρασε μερίδιο και στην Volvo Trucks σκοπεύοντας να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την κραταιά στο χώρο εταιρεία.

Με την Volvo Cars να έχει περάσει στην εταιρεία εδώ και καιρό, η Geely κάνει ένα ακόμη βήμα προς μια καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά, εξαγοράζοντας σημαντικό ποσοστό από την AB Volvo την εταιρεία που κατασκευάζει τα φορτηγά της Volvo.

Η AB Volvo διατηρεί ένα εξαιρετικό μερίδιο αγοράς στα φορτηγά, ωστόσο εδώ και είκοσι χρόνια περίπου είναι ξεχωριστή εταιρεία από εκείνη των αυτοκινήτων. Η Geely σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις πήρε το 8,2% της AB Volvo αντί του ποσού των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Geely όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Λι Σουφού, ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του αυτοκινήτου στον κόσμο, «Αναγνωρίζει την αξία της ιστορίας της AB Volvo που ηγείται στην αγορά, διαθέτει τεχνολογίες αιχμής και ακέραιη περιβαλλοντική πολιτική». Χάρη στη συμφωνία αυτή μάλιστα η Geely γίνεται και ο μεγαλύτερος μέτοχος της AB Volvo, ενώ η έρευνα και η εξέλιξη της κινεζικής εταιρείας με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, αναμένεται σε βάθος χρόνου να διατηρήσει την Volvo Trucks στην κορυφή ακόμη και σε εποχές που οι μετακινήσεις και οι μεταφορές θα έχουν διαφοροποιηθεί τεχνολογικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!