Ο Παναθηναϊκός στο φημισμένο Mercedes-Benz Junior Cup

Gazzetta team
Ο Παναθηναϊκός στο φημισμένο Mercedes-Benz Junior Cup
Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο τουρνουά ποδοσφαίρου νέων, Mercedes-Benz Junior Cup και ο Παναθηναϊκός θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα ανάμεσα στις οκτώ.

Στον μαγικό κόσμο του mercedes-Benz Junior Cup θα βρεθούν στις 5 και 6 Ιανουαρίου του 2018 οι νέοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα για πρώτη φορά στα 28 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός γίνεται έτσι η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα που θα βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες γερμανικές και όχι μόνο ομάδες νέων της Ευρώπης. Οι “πράσινοι” κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με την τρεις φορές κάτοχο του Mercedes-Benz Junior Cup, Χόφενχαϊμ, τους νέους της Μπάγερν και την Κολωνία. Στον άλλο όμιλο θα αγωνιστούν η Στουτγάρδη, η Χέρτα Βερολίνου, η Ρέικιαβικ από την Ισλανδία που επίσης λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά καθώς και η ελβετική Γκρασχόπερς.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Mercedes-Benz Junior Cup είναι η ανέλιξη των ποδοσφαιριστών που λαμβάνουν μέρος, καθώς συνολικά περισσότεροι από 100 ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο κορυφαίο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου, έχουν φτάσει μέχρι τις Εθνικές Ομάδες των χωρών τους. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι οι Τζόσουα Κίμιχ και Κέβιν Τραπ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!