Θέλουν να καταργήσουν τα Grid Girls στη Formula 1! (pics)

Gazzetta team
Θέλουν να καταργήσουν τα Grid Girls στη Formula 1! (pics)
Οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσουν τις εντυπωσιακές καλλονές από τα Γκραν Πρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Η Liberty Media πήρε τη σκούπα και αλλάζει τα πάντα στη Formula 1. Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της κορωνίδας των μηχανοκίνητων αθλημάτων δεν διστάζει μάλιστα, να αγγίξει ακόμη και ευαίσθητα θέματα, όπως για παράδειγμα την κατάργηση των Grid Girls. Όπως ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Liberty Media, Ρος Μπρον, στο βρετανικό BBC, η χρησιμοποίηση γυναικείων μοντέλων αποτελεί «ένα λεπτό θέμα, το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση. Προσπαθούμε να σεβαστούμε όλες τις πλευρές».

Σύμφωνα με τον Μπρον, υπάρχουν πολλοί που αποδέχονται την παράδοση με τα Grid Girls, κάποιοι άλλοι όμως τη θεωρούν παρωχημένη. «Γιαυτό θα συζητήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα», συμπλήρωσε ο Μπρον.

Τα Grid Girls αποτελούν εδώ και δεκαετίες αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων της Formula 1. Οι γοητευτικές κοπέλες χρησιμοποιούνται κυρίως για διαφημιστικούς λόγους και φέρουν ρούχα και αξεσουάρ με τα λογότυπα των χορηγών. Μεταξύ άλλων στέκονται κατά την εκκίνηση και κρατούν τις πινακίδες με τα ονόματα των οδηγών, αν και το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι συζητήσεις σχετικά με τη χρησιμότητά τους.

H αρχή έχει γίνει πάντως ήδη από το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων, όπου η FIA έχει αποσύρει από την ενεργό δράση τα Grid Girls, επειδή δεν συνάδουν με τη χειραφέτηση της γυναίκας και την ισότητα των δύο φύλων. Κάτι ανάλογο είχε γίνει επίσης το 2015 στο Γκραν Πρι της Formula 1 στο Μονακό, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί Grid Boys αντί Grid Girls, πράγμα που δεν είχε αρέσει καθόλου στους οδηγούς τότε. Μάλιστα ο Φέτελ είχε σχολιάσει, ότι «δεν μου άρεσε καθόλου, να έχω παρκάρει το αυτοκίνητο και να κοιτάζω τον πισινό ενός Τζορτζ ή Ντέιβ»! Θεούλης ο Γερμανός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!