Μια 25χρονη στο τιμόνι του “The Grand Tour”

Gazzetta team
Μια 25χρονη στο τιμόνι του “The Grand Tour”
Γυναίκα ετών 25 είναι η νέα δοκιμαστής των υπεραυτοκινήτων που παρουσιάζουν οι Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι στο διάσημο σόου τους.

Οι γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό παγκοσμίως δεν είναι κάτι πολύ διαδεδομένο. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως πάντα, οι οποίες συγκεντρώνουν πάνω τους και τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο δεν είναι και πολύ εύκολο για καμία τους να καθιερωθεί σε έναν τόσο ανδροκρατούμενο χώρο.

Κατά συνέπεια η πρόσληψη μιας γυναίκας στο διασημότερο αυτοκινητιστικό σόου του πλανήτη, το “The Grand Tour” είναι σημαντικό κυρίως για τις γυναίκες οδηγούς γύρω μας. Η τυχερή (και ικανή προφανώς) είναι η Βρετανίδα, Άμπι Ίτον που στην ηλικία των 25 έχει καταφέρει να κάνει τους συμπατριώτες της να τη θεωρούν το ίδιο ικανή να τους εκπροσωπήσει στο μοτορσπορτ, όσο ο Λιούις Χάμιλτον. Ο φλεγματικός Τζέρεμι Κλάρκσον πάντως δεν ανέφερε καν το όνομά της ούτε κατά την παρουσίασή της, ωστόσο όσο και αν έχουν σκοπό να κρατήσουν μυστική την ταυτότητά της, έχει ήδη μαθευτεί.

Στα 25 της η Άμπι Ίτον έχει πίσω της… 16 χρόνια αγώνων. Ξεκίνησε από τα καρτ σε ηλικία 9 ετών και έφτασε το 2017 να γίνει η πρώτη γυναίκα που ανεβαίνει στο πόντιουμ σε αγώνα αντοχής του πρωταθλήματος Blancpain. Και όχι απλώς να ανέβει στο πόντιουμ αλλά να κερδίσει αγώνα.

Από τα καρτ μεταπήδησε στους αγώνες αυτοκινήτων των 2007 και το 2009 ξεκίνησε να αγωνίζεται σαν ενήλικη πλέον κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία Παραγωγής έχοντας 15 νίκες σε 18 αγώνες. Το 2014 κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα Mazda MX5 Supercup και στη συνέχεια πέρασαν από τα χέρια της η BMW M3 V8 GTR, η Maserati GranTurismo και φέτος η Ferrari 488 με την οποία κατάφερε την πρώτη νίκη γυναίκας σε ένα δύσκολο και με πολύ μεγάλη αίγλη πρωτάθλημα.

Το εντυπωσιακό με την Άμπι Ιτον είναι πως δεν έχει φωτογραφηθεί γυμνή ή με μαγιό για κάποιον χορηγό (ακόμη τουλάχιστον) και παρόλα αυτά διατηρεί τη δημοφιλία της. Αυτό το καταφέρνει κυρίως με την συμπεριφορά της και την κοινωνική της εικόνα να είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με τα αυτοκίνητα και τους αγώνες, χαρακτηριστικά που αφορούν αναμφίβολα άντρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!