Πίστα για αυτοκινούμενα θα φτιάξει η BMW στην Τσεχία

Πίστα για αυτοκινούμενα θα φτιάξει η BMW στην Τσεχία

Πίστα για αυτοκινούμενα θα φτιάξει η BMW στην Τσεχία

Την Τσεχία επέλεξε για το… μέλλον της η BMW καθώς εκεί θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια Ευρώ για την κατασκευή πίστας δοκιμών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Τα χαμηλά κόστη της χώρας και η κοντινή απόσταση από τη Γερμανία ήταν τα στοιχεία που έκαναν την Τσεχία το ιδανικότερο σημείο για μια σπουδαία επένδυση της BMW όσον αφορά το μέλλον της. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα ξεκινήσει η κατασκευή εγκαταστάσεων και πίστας δοκιμών για ηλεκτρικά και αυτοκινούμενα αυτοκίνητα. 

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μόναχο, τη Σουηδία και τη Γαλλία δεν χωρούν το νέο project όπως παραδέχτηκαν οι Γερμανοί και από τη στιγμή που μιλάμε για μια τεράστια επένδυση που αφορά το μέλλον της φίρμας, η λύση ήταν να κατασκευαστούν νέες εγκαταστάσεις. Αυτές θα αφορούν βεβαίως και την Mini αλλά και την Rolls Royce καθώς στόχος είναι μέχρι το 2025 να υπάρχουν στην γκάμα 25 μοντέλα με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. 

Η περιοχή που επελέγη είναι κοντά στα σύνορα της Τσεχίας με τη Γερμανία και όπως είπε ο επικεφαλής του Real Estate της BMW, “προκρίθηκε” ανάμεσα σε 82 περιοχές που εξετάστηκαν. Δεν διευκρίνισε ωστόσο σε ποιες άλλες χώρες οι Γερμανοί σκέφτηκαν να τοποθετήσουν αυτή την επένδυση. 

Best of internet