Αντίπαλος της Tesla είναι ο… Θωρ!

Gazzetta team
Αντίπαλος της Tesla είναι ο… Θωρ!
Οι τεχνολογίες του Άσκαρντ μας κατακλύζουν σιγά σιγά, γιατί η Tesla παρουσίασε το φορτηγό της, αλλά τώρα έρχεται ο αντίπαλός του, το Thor ET-one.

Με τις προπαραγγελίες του Tesla Semi να είναι εκατοντάδες με αυξητικές τάσεις, η ηλεκτρική τεχνολογία στα φορτηγά εμπορικής χρήσεως κερδίζει έδαφος. Μετά το Tesla τώρα μια start up εταιρεία ξεπηδά στην Καλιφόρνια και μας προσφέρει τον πρώτο αντίπαλος του Semi.

Το Thor ET-One είναι ένα κάπως πιο εντυπωσιακό φορτηγό που θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια και επί χάρτου είναι μάλλον παλιότερο μιας και ο ιδρυτής της Thor, ο νεαρός Ντακότα Σέμλερ σκόπευε να το βγάλει στην παραγωγή το 2017.

Για το Thor ET-One έχουν χρησιμοποιηθεί μπαταρίες της LG που έχουν τοποθετηθεί στα πλαϊνά του σασί. Η αυτονομία που προσδίδουν στο φορτηγό αυτές είναι κοντά στα 500 χλμ. και η δυνατότητα φόρτωσης είναι 36 τόνων.

Το Thor ET-One θα κοστίζει 250.000 δολάρια ενώ θα υπάρχει και Thor ET-One με χαμηλότερη αυτονομία και 100.000 λιγότερες κόστος. Η εταιρεία θέλει να βγάλει το φορτηγό προς δοκιμές το 2018 και να το παρουσιάσει το 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!