Από τα ράλι στο δημόσιο δρόμο η νέα Skoda Fabia

Gazzetta team
Από τα ράλι στο δημόσιο δρόμο η νέα Skoda Fabia
Μια ειδική έκδοση της Fabia ετοίμασε η Skoda, η οποία έχει γρήγορες επιδόσεις και ξεχωριστό στυλ που θυμίζει το αγωνιστικό μοντέλο Fabia R5.

Η RS έκδοση της Skoda Fabia λείπει χρόνια από την αγορά όμως μια πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της έρχεται για να αναπληρώσει αυτό το κενό. Θα παραχθεί σε 1.300 κομμάτια συνολικά, φτιάχνοντας έναν συλλεκτικό χαρακτήρα και θα διατεθεί σε 21 συνολικά αγορές, από τον Φεβρουάριο του 2018 και μετά.

Αισθητικά, θυμίζει την αγωνιστική Fabia R5 που «σάρωσε» στην κατηγορία WRC2 φέτος. Με πράσινες ζάντες αλουμινίου και μαύρη οροφή, γίνεται ένας ξεχωριστός συνδυασμός που σίγουρα, θα τραβήξει τα βλέμματα. Αν κάποιοι θεωρούν τις πράσινες ζάντες υπερβολικές, θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι «υποχρεωτικές» και δίνεται η εναλλακτική επιλογή του άσπρου ή του μαύρου χρώματος.

Κινείται από το γνωστό μοτέρ 1.4 TSI του ομίλου Volkswagen με 125 ίππους που μπορεί να μην ακούγονται πολλοί, όμως πάνε πακέτο με το ταχύτατο κιβώτιο DSG (διπλού συμπλέκτη) και προσφέρει αξιόλογες επιδόσεις στο σουπερμίνι της Skoda. Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 8,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 203 χλμ./ώρα.

Επίσης, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί και η ανάρτηση σκληρύνει, ώστε να έχει περισσότερο σπορ χαρακτήρα, με τον τελευταίο να ενισχύεται και από την πιο ελεύθερη εξάτμιση που παράγει έναν ισορροπημένο μπάσο ήχο.

Για την ώρα, δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό της νέας ειδικής έκδοσης της Fabia, όμως σύμφωνα με τη Skoda συναντάμε νέα σπορ καθίσματα, τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος και ειδική σχεδίαση, σύστημα πλοήγησης, αυτόματο κλιματισμό, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη λειτουργία φώτων και καθαριστήρων, ενεργό Cruise Control και σύστημα έξυπνης εισόδου χωρίς κλειδί, με εκκίνηση μέσω μπουτόν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!