Πόσο κοστίζει το σέρβις μιας McLaren F1; (pics & vid)

Πόσο κοστίζει το σέρβις μιας McLaren F1; (pics & vid)

Πόσο κοστίζει το σέρβις μιας McLaren F1; (pics & vid)

Έξαλλος είναι ένας Αμερικανός που αγόρασε μια μεταχειρισμένη McLaren F1 και ανακάλυψε μετά ότι το κόστος συντήρησης είναι δυσβάσταχτο.

Ο Bruce Weiner αγόρασε πριν μερικά χρόνια μια McLaren F1 αντί 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Λίγο αργότερα την πούλησε, όχι γιατί δεν τον ικανοποιούσε στην πίστα, ούτε γιατί ήταν αργή, ούτε καν γιατί ήταν πολύ γρήγορη για τα δικά του δεδομένα ας πούμε. Την πούλησε γιατί είχε πολλά έξοδα συντήρησης. 

Έχοντας δώσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά μιας συλλεκτικής McLaren η οποία παρήχθη σε λιγότερες από 100 μονάδες, ανακάλυψε πως το να αλλάξεις λάστιχα έχει μεγάλο κόστος. Έτσι τώρα βγαίνει απογοητευμένος και κατηγορεί την McLaren ότι κάνει κάτι παράλογο. 

Η λογική πάντως για να είμαστε δίκαιοι βρίσκεται και σε αυτήν την περίπτωση κάπου στη μέση. Για παράδειγμα οι 100.000 δολάρια που κοστολογεί η McLaren το ντεπόζιτο του καυσίμου της F1 αφενός είναι μεγάλο ποσό, αφετέρου δε είναι ένα έξοδο που δεν μπορείς να αποφύγεις καθώς το ντεπόζιτο πρέπει να αντικαθίσταται ανά πενταετία είτε κάνεις ένα χιλιόμετρο, είτε 1.000. Το ίδιο ισχύει και με τον συμπλέκτη ο οποίος κοστίζει 50.000 δολάρια.

Από την άλλη ωστόσο δεν παίρνεις μια McLaren F1 για να πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολείο και όταν διαμαρτύρεσαι για το υπερβολικό κόστος οφείλεις να αναγνωρίζεις πως η εταιρεία απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν οικονομική άνεση και θέλουν να χαρούν το αυτοκίνητο που πήραν, από τη στιγμή που θα το πληρώσουν έτσι και αλλιώς. 

Στο video παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη του Αμερικανού.

How Crazy Expensive Is It to Maintain a McLaren F1?

Best of internet