Η θρυλική Lambretta επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα

Gazzetta team
Η θρυλική Lambretta επέστρεψε και πάλι στην Ελλάδα
Ένα όνομα με μεγάλη ιστορία στο χώρο των scooter, η Lambretta, αναγεννήθηκε και ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα, ενώ αντιπροσωπεύεται πλέον και στην ελληνική αγορά.

Για τους παλιότερους, η ιταλική Lambretta ήταν ταυτόσημη των scooter, μαζί με την ομοεθνή της Vespa. Η εταιρεία Lambretta GmbH έχει πλέον την έδρα της στην Αυστρία και η κατασκευή αποτελεί κοινοπραξία των Innocenti SA -που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα- και του αυστριακού KSR Group GmbH. Η αρχική παραγωγή θα περιλαμβάνει τρείς εκδόσεις, τα V50 Special, V125 Special και V200 Special, με πίσω φώτα LED, δισκόφρενα και στους δύο τροχούς (το V50 Special έχει ταμπούρο πίσω), ψηφιακή οθόνη LCD, σε συνδυασμό με αναλογικό ταχύμετρο κλασικής σχεδίασης.

Τα πασίγνωστα scooter της ιταλικής φίρμας Innocenti με καταγωγή από το Μιλάνο της Ιταλίας, γέμισαν του ευρωπαϊκού δρόμους τις δεκαετίες του '60-'70-'80. Η ονομασία τους προέρχεται από την ιταλική μυθολογία και συγκεκριμένα από το ξωτικό του ποταμού Lambro, το οποίο ονομάζεται… Lambretta.

Ο μύθος ενέπνευσε τον Φερντινάντο Ινοτσέντι να δώσει το ίδιο όνομα στην εταιρία κατασκευής scooter που ίδρυσε το 1922 και θα εξελισσόταν αργότερα σε θρύλο της ιστορίας των scooter, χρησιμοποιώντας τον ίδιο σχεδιαστή της Vespa, τον αεροναυπηγό Corradino D'Ascanio.

Τη νέα εποχή της Lambretta φέρνει το μοντέλο V-Special, δια χειρός KISKA, που σχεδιάζει μεταξύ άλλων τα μοντέλα των KTM, Husqvarna και CFMoto. Το V-Special διαθέτει ολοκαίνουριο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο πάνω στο οποίο έχουν συγκολληθεί στραντζαριστά πάνελ, με ρετρό στιλ, αλλά σύγχρονα περιφερειακά, και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα αναλαμβάνει η εταιρεία Motostuff, η οποία έχει διαγράψει την δική της σημαντική πορεία στον τομέα των ATV με την αποκλειστική αντιπροσώπευση των Polaris και Artic Cat σε όλη την Ελλάδα. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Κερατέα απ' όπου θα γίνεται αρχικά η διανομή, σε δίκτυο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τα στοιχεία της εισαγωγικής εταιρείας των Lambretta είναι τα εξής: MUVUS A.E. Λ. Αθηνών - Σουνίου, Πέτα Κερατέας, Τ.Κ. 19001 Τηλ. 2299069930 Fax: 2299069930 Email: [email protected], [email protected]

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!