Τα 10 πιο cool αυτοκίνητα όλων των εποχών!

Gazzetta team
Τα 10 πιο cool αυτοκίνητα όλων των εποχών!
Αυτοκίνητα που έχουν περάσει στην ιστορία για τον έναν ή τον άλλο λόγο φτιάχνουν μια εντυπωσιακή λίστα με την κορυφή της να αποτελεί έκπληξη…

Το βρετανικό Auto Express ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν το πιο… cool αυτοκίνητο κατά τη γνώμη τους. Όπως καταλαβαίνετε ορισμός του cool δεν υπάρχει, ούτε και συγκεκριμένα κριτήρια με βάση τα οποία μπορεί να κρίνει κανείς με ασφάλεια.

Έτσι οι 6.000 συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, φρόντισαν να μας προσφέρουν ένα top 10 με εκπλήξεις και πιθανώς με αρκετές διαφωνίες. Πάντως εκείνο που προκύπτει από τα αποτελέσματα είναι πως α στοιχεία που σε κάνουν cool είναι η τεχνολογία, η φήμη και το πρεστίζ. Για να δούμε ποια αυτοκίνητα τα συνδυάζουν...

10η θέση
McLaren F1


Όχι δεν ξεκινήσαμε ανάποδα… Καλά διαβάζετε η θρυλική McLaren F1 είναι στη δέκατη θέση γιατί μπορεί να ήταν ένα υπεραυτοκίνητο όταν αυτό ο όρος δεν υπήρχε στη ζωή μας, αλλά δεν είναι και τόσο cool. Τουλάχιστον για εκείνους που ψήφισαν.

9η θέση
Audi Quattro


Η πολιτική έκδοση ενός μυθικού αυτοκινήτου των αγώνων ράλι, ήταν λογικό να υπάρχει στη λίστα των δέκα. Ήταν από μόνο του λόγος να αισθανθείς οδηγός αγώνων και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν ένα πρώτο δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει η τετρακίνηση στην καθημερινότητα μας.

8η θέση
Porsche 911


Η Porsche 911 είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση γιατί θα μπορούσες να της προσθέσεις και διαβάθμιση του πόσο cool είσαι, αναλόγως με το έτος κατασκευής της 911 που επιλέγεις να οδηγείς. Το γεγονός πάντως πως εμφανισιακά, δεν αλλάζει αλλά μόνο διαφοροποιείται έχει παίξει το ρόλο του στο να είναι cool.

7η θέση
Lotus Esprit


Αν δεν είναι cool ένα αυτοκίνητο που έχει περάσει από τα χέρια του Τζέιμς Μποντ, τότε ποιό είναι; Για την ακρίβεια η Lotus Esprit έχει εμφανιστεί σε δύο ταινίες του Βρετανού υπερπράκτορα και εκτός αυτού ήταν σχεδιαστικά, ένα αυτοκίνητο του οποίου όφειλες να έχεις αφίσα στο δωμάτιο, όταν ήσουν μικρός.

6η θέση
Mini


Με τόσους αστέρες της μουσικής, του κινηματογράφου και της δημόσιας ζωής γενικώς που έχουν εμπιστευθεί το Mini από τη δεκαετία του 60 μέχρι και σήμερα είναι λογικό το μικρό αυτοκίνητο να είναι ψηλά στη λίστα των cool αυτοκινήτων.

5η θέση
Lamborghini Miura


Ίσως το πιο… hardcore αυτοκίνητο επιδόσεων της συγκεκριμένης λίστα. Σχεδιασμένο από τον οίκο Μπερτόνε με τον V12 κινητήρα του να είναι τοποθετημένος στο κέντρο και τον οδηγό να κάθεται ελάχιστα εκατοστά μακριά από το έδαφος η Lamborghini Miura ήταν ένα αυτοκίνητο ονείρων και τώρα είναι από τα κορυφαία συλλεκτικά.

4η θέση
Land Rover Defender


Αν έλειπε ένα Land Rover από μια ψηφοφορία που διεξήχθη στην Αγγλία ο κόσμος μας θα είχε χαλάσει. Βέβαια το Defender έχει μια παράδοση και μια ιστορία που το καθιστούν θρυλικό και μεταξύ μας είναι cool να κυκλοφορείς στους δρόμους του Λονδίνου με ένα λαμπερό θηρίο σαν αυτό.

3η θέση
Lancia Stratos


Ω, ναι! Φυσικά! Κατάπινε τα χιλιόμετρα αδηφάγα, σταματούσε τα χρονόμετρα και έτριβες τα μάτια σου και είχε φανατικούς φίλους. Η Lancia Stratos “προσγειώθηκε” στα ράλι αυτού του πλανήτη σαν διαστημόπλοιο εξωγήινων. Ένα από τα πιο όμορφα αγωνιστικά στην ιστορία των αγώνων.

2η θέση
Jaguar E-Type


Ο ίδιος ο Έντσο Φερράρι είχε χαρακτηρίσει την E-Type το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί ποτέ. Και cool και μη σου πω thuglife!

1η θέση
Citroen DS


Και στην κορυφή των πιο cool είναι το Citroen DS! Το DS συναγωνίζεται τον πύργο του Άιφελ σε φήμη που προσφέρει στη Γαλλία. Τεχνολογικά εξελιγμένο, στυλάτο και με καινοτομίες που στην εποχή του άφηναν στόματα ανοιχτά. Στην εποχή μας εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτά στόματα πολύ απλά γιατί δεν είναι μια παλιατζούρα αλλά ένα αυτοκίνητο που προσδίδει στάτους στον ιδιοκτήτη του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!