Πιο κοντά από ποτέ ο διάδοχος του Mazda RX-8 (pics)

Gazzetta team
Πιο κοντά από ποτέ ο διάδοχος του Mazda RX-8 (pics)
Οι φίλοι του περιστροφικού κινητήρα, αλλά και των σπορ μοντέλων της σειράς Mazda RX, έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι αφού το RX-9 ξεκίνησε τις δοκιμές του!

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε ένα Mazda RX-8 Facelift (R3) όμως στην πραγματικότητα, κάτω από αυτό βρίσκονται τα μηχανικά μέρη του νέου RX-9, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου Carscoops. Η κίνηση αυτή συνηθίζεται από τους κατασκευαστές, να χρησιμοποιούν δηλαδή mules παλαιότερων μοντέλων που στην πραγματικότητα είναι αυτοκίνητα εξέλιξης των νέων.

Φήμες λένε ότι το μοτέρ του RX-9 θα είναι βέβαια περιστροφικό (Wankel), με δύο ρότορες και τούρμπο. Το 2019 μάλιστα είναι και μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Wankel, καθώς κλείνει τα 60 χρόνια ζωής και η Mazda γιορτάζει τα 50 χρόνια από το πρώτο της μοντέλο που χρησιμοποιούσε τον εν λόγω κινητήρα.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν το νέο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με τον περιστροφικό ή αν θα είναι μέρος ενός υβριδικού συστήματος, όμως σε κάθε περίπτωση περιμένουμε ένα αυτοκίνητο που θα είναι το σημείο αναφοράς σε επιδόσεις και οδική συμπεριφορά, όπως μας έχει συνηθίσει η Mazda μέχρι σήμερα. Αν καταφέρουν να κρατήσουν και το βάρος χαμηλά, κοντά στα 1.300 κιλά όπως φημολογείται, θα έχουμε να κάνουμε με ένα κορυφαίο σπορ μοντέλο.

* Φωτογραφίες: Carscoops

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!