Νέος κινητήρας από Renault & Mercedes

Νέος κινητήρας από Renault & Mercedes

Νέος κινητήρας από Renault & Mercedes

Η Renault συνεργάστηκε με την Mercedes και παρουσιάζει έναν νέο κινητήρα 1,3 λίτρων που θα χρησιμοποιηθεί στην A Class αλλά και σε πολλά μοντέλα της Renault και της Dacia. 

Έπειτα από δοκιμές διάρκειας 40.000 ωρών η Renault είναι σε θέση να μας παρουσιάσει τον νέο κινητήρα τον οποίο θα δούμε για πρώτη φορά στα Scenic και Grand Scenic. Αυτός έχει προκύψει από τη συνεργασία με την Daimler ως εκ τούτου θα είναι πιθανότατα και ο βασικός κινητήρας της Mercedes A-Class, ενώ θεωρείται δεδομένο πως εκτός από τα προαναφερόμενα μοντέλα της Renault θα εφοδιάσει και άλλα της φίρμας αλλά και της Dacia. 

Πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο 1,3 λίτρων που θα έχει τρεις διαφορετικές επιλογές όσον αφορά την απόδοσή του. 116, 140 και 160 ίππους. Σύμφωνα με την Renault θα είναι οικονομικός, εκπέμποντας χαμηλούς ρύπους και είναι κατασκευασμένος με τεχνολογίες που τον καθιστούν ανταγωνιστικό στην αγορά σε όλα τα επίπεδα. 

Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού καθιστά τον νέο κινητήρα, που φέρει την κωδική ονομασία HR13, ελαστικό στις χαμηλές στροφές, αλλά παράλληλα η αποδιδόμενη ροπή θα έχει και διάρκεια στις μεσαίες και τις ψηλότερες στροφές. Εκτός από τις 40.000 δοκιμών, την αξιοπιστία του HR13 διασφαλίσουν και οι εξελιγμένες μέθοδοι παραγωγής που έχει αναπτύξει η Renault.

Η μικρότερη έκδοση των 116 ίππων θα συνδυάζεται μόνο με το μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι άλλες δύο θα έχουν τη δυνατότητα να εφοδιαστούν και με το αυτόματο EDC.

Best of internet