Ήρθε η επιβεβαίωση για την Mercedes Α35 AMG

Ήρθε η επιβεβαίωση για την Mercedes Α35 AMG

Ήρθε η επιβεβαίωση για την Mercedes Α35 AMG

Ο επικεφαλής της AMG επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και μικρότερο, από την Α45, μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας που θα συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και χαμηλή τιμή. 

Φθηνότερη και φυσικά υποδεέστερη από την Α45 AMG θα είναι η νέα entry level πρόταση της εταιρείας που δεν θα ονομάζεται Α40, αλλά Α35 AMG. Το όνομα ήταν μια απορία που δεν είχε αποσαφηνιστεί και το έκανε το επικεφαλής της φίρμας της Mercedes-Benz, Τομπίας Μερς στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης. 

Ο Μερς τόνισε την αισιοδοξία του για την Mercedes A35 AMG λέγοντας πως ο,τι δεν μπορεί να γίνει στην A45 AMG σε επίπεδο λιτότητας και οικονομίας θα γίνεται στην Α35 AMG. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα 2 λίτρων της εταιρείας και λογικά θα αποδίδει περί τους 300 ίππους. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα που χρησιμοποιείται αφενός ως boost, αφετέρου ως ένας τρόπος για να παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα η κατανάλωση. 

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι κυριότεροι αντίπαλοι για την Mercedes A35 AMG θα είναι τα δυνατά hot hatch αυτού του πλανήτη, δηλαδή το Focus RS, το Audi S3 και το Volkswagen Golf R. Όσο για την τιμή; Όπως είπε ο Γερμανός θα είναι σίγουρα χαμηλότερη από τις 50.000 και πλέον, που κοστίζει η Mercedes A45 AMG αυτή την εποχή.  

Φωτογραφίες: Motorauthority

 

Best of internet