To «φάντασμα» του Saab 9-3 ζει στην Κίνα! (pics)

Gazzetta team
To «φάντασμα» του Saab 9-3 ζει στην Κίνα! (pics)
Μπορεί η Saab να μην υπάρχει πλέον και να μην κατασκευάζει αυτοκίνητα, όμως μια εταιρεία λανσάρει το 9-3 σε ηλεκτρική εκδοχή στην κινεζική αγορά.

Το όνομα NEVS σίγουρα δεν σας λέει κάτι, καθώς πρόκειται για μία εταιρεία γύρω από το χώρο της αυτοκίνησης, που κάνει τα πρώτα της βήματα και προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα βασισμένα σε παλαιότερα γνωστά μας αυτοκίνητα. Τα αρχικά σημαίνουν National Electric Vehicle Sweden και όπως καταλαβαίνουμε, είναι μια φίρμα με έδρα τη Σουηδία.

Τα οχήματά της τα διαθέτει στην κινεζική αγορά και το τελευταίο εξ αυτών βασίζεται στο Saab 9-3, που έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και χρόνια. Στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει στο σχεδιαστικό κομμάτι, με μόνη διαφορά στα σήματα, όμως εφοδιάζεται με ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που εξασφαλίζει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση, όπως ισχυρίζεται η μάρκα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει μερικά εξελιγμένα συστήματα όπως μια επαναστατική λειτουργία καθαρισμού του αέρα, προσφέροντας υγιεινό περιβάλλον στους επιβάτες, απαλλαγμένο από τα βλαβερά για τον οργανισμό στοιχεία που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα των κινεζικών πόλεων.

Φυσικά, δεν έχει γίνει η παραμικρή αλλαγή στη δομή του 9-3. Το ηλεκτρικό σεντάν συνεχίζει να βασίζεται στην πλατφόρμα Epsilon της GM, που εξελίχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και εκτός του μεσαίου Saab, συνόδευε κι άλλα γνωστά μοντέλα της General Motors, όπως η Cadillac BLS ή το Opel Vectra C (τρίτης γενιάς). Το τελευταίο, ήταν και το αυτοκίνητο με το οποίο η πλατφόρμα Epsilon βγήκε για πρώτη φορά στην παραγωγή, το 2002.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!