Κορυφαία σε ασφάλεια τα Subaru XV και Impreza (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Κορυφαία σε ασφάλεια τα Subaru XV και Impreza (vid)
Στις πιο πρόσφατες δοκιμές του οργανισμού αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων Euro NCAP, δύο μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας διακρίθηκαν με 5 αστέρια.

Τα ολοκαίνουργια Subaru XV και Impreza πέτυχαν το καθένα τη μέγιστη συνολική βαθμολογία των πέντε αστέρων, καθώς κατάφεραν να αποσπάσουν εξαιρετική βαθμολογία και στους τέσσερις τομείς αξιολόγησης (ενήλικων επιβατών, παιδιών επιβατών, προστασία πεζών, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης), πολύ πάνω από το όριο που απαιτείται και με αξιοσημείωτα υψηλό μέσο όρο.

Τα Subaru XV και Impreza είναι τα πρώτα μοντέλα που διαθέτουν τη νέα παγκόσμια πλατφόρμα Subaru (Subaru Global Platform - SGP), σχεδιασμένη για να παρέχει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας, απόλαυση και άνεση οδήγησης. Η SGP παρουσιάζεται πολύ πιο ενισχυμένη, με τεράστια αύξηση της στιβαρότητας κατά 70% σε στρέψη, 70% στην εμπρός ανάρτηση , και 100% στην παροχή του οπίσθιου υποπλαίσιου. Ταυτόχρονα η απορρόφηση της ενέργειας πρόσκρουσης έχει βελτιωθεί κατά 40% σε σύγκριση με τα σημερινά μοντέλα.

Τα νέα Subaru XV και Impreza είναι εξοπλισμένα με 7 αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου και του αερόσακου γόνατος (στη θέση του οδηγού) και με βελτιωμένη ζώνη ασφαλείας εξοπλισμένη με ασφαλιζόμενη αγκράφα που περιορίζει τα επίπεδα τραυματισμού και προστατεύει καλύτερα τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης.

Το EyeSight, η τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού, που αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού των δύο νέων μοντέλων, κατέγραψε πολύ καλά αποτελέσματα στην αυτόνομη πέδηση στις δοκιμές του Euro NCAP με αυτοκίνητα και πεζούς. Το σύστημα αποτελείται από ένα ζευγάρι στερεοσκοπικών καμερών που καταγράφουν συνεχώς την κίνηση, ώστε να ειδοποιήσει τον οδηγό σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου και, σε περιπτώσεις ανάγκης, να φρενάρει αυτόματα ώστε να αποφευχθεί ή να τουλάχιστον να μετριαστεί η σύγκρουση. Το σύστημα EyeSight περιλαμβάνει επίσης προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας.

Πρόκειται για την 6η συνεχόμενη φορά που η Subaru τιμάται με την αξιολόγηση των 5 αστεριών από τον οργανισμό Euro NCAP, μετά από εκείνες του 2009 για το Legacy, του 2011 για το Subaru XV, του 2012 για το Forester και του 2014 για το Outback.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!