Τα ηλεκτρικά της Honda θα φορτίζουν σε ένα τέταρτο!

Τα ηλεκτρικά της Honda θα φορτίζουν σε ένα τέταρτο!

Μέχρι το 2022, η ιαπωνική μάρκα θα λανσάρει νέα μοντέλα με γρήγορη φόρτιση που θα αλλάξει πολύ τον χάρτη της ηλεκτρικής τεχνολογίας που γνωρίζουμε. 

Τα ηλεκτρικά της Honda θα φορτίζουν σε ένα τέταρτο!

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της και η επόμενη δεκαετία θα παίξει καθοριστικό ρόλο για αυτή. Η Honda, δεν σκοπεύει να μείνει «εκτός» από αυτή και ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα προορίζονται κυρίως για χρήση πόλης. Θα έχουν μικρή σχετικά αυτονομία, στα 240 χιλιόμετρα περίπου, όμως θα μπορούν να φορτίζουν πλήρως μέσα σε 15 λεπτά. 

Αυτό το πλεονέκτημα δεν θα φέρνει άγχος στον ιδιοκτήτη αφού θα μπορεί γρήγορα να συνεχίσει τη διαδρομή του, ύστερα από την ολιγόλεπτη στάση. Ωστόσο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο ταχυφορτιστών καθώς τα δεκαπέντε λεπτά δεν επιτυγχάνονται με την τάση του οικιακού ρεύματος. 

Χρειάζεται λοιπόν και η πολιτεία να πράξει ο,τι της αναλογεί, ώστε να προχωρήσει η τεχνολογία των EV και τελικά, να τα αγοράσει ο κόσμος. Η Honda ακόμη δεν έχει βρει κάποιο προμηθευτή μπαταριών με τον οποίο θα εξελίξει το σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου της, όμως αυτός δεν θα είναι η Panasonic με την οποία συνεργαζόταν έως και σήμερα. Τα εν λόγω μοντέλα θα έρθουν το 2022, όμως μέχρι τότε, η μάρκα ετοιμάζει κι άλλες προτάσεις με... πολλά βολτ. 

Best of internet