Δείτε την κατασκευή του Volvo XC40 (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Δείτε την κατασκευή του Volvo XC40 (vid)
Ξεκίνησε η παραγωγή του συμπαγούς σουηδικού SUV και τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στις αρχές του 2018.

Μια νέα εποχή ξεκινάει για το εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου, καθώς το πρώτο SUV της σειράς 40, το XC40, αναμένεται να βγει από τη γραμμή παραγωγής.

Με το XC40, η Volvo Cars κάνει την είσοδό της στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς, αυτό των συμπαγών SUV, ανοίγοντας το δρόμο για νέα αύξηση πωλήσεων και εσόδων. Ήδη, η εταιρεία έχει λάβει περισσότερες από 13.000 παραγγελίες για το νέο της μοντέλο.

Η άφιξη του πρώτου XC40 θα καλωσοριστεί από πολλούς υψηλού επιπέδου επισκέπτες, όπως ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars Χάκαν Σάμιουλεσον.

Το νέο XC40 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της Volvo,την Compact Modular Architecture (CMA), στην οποία θα βασιστούν και όλα τα επερχόμενα αυτοκίνητα της σειράς 40. Η πλατφόρμα CMA, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Geely, θα προσφέρει στη Volvo Cars τις απαραίτητες οικονομίες κλίμακας και αποτελεί μια πολύ σύγχρονη βάση, που μπορεί να υποστηρίξει κάθε μορφή κινητήριων συνόλων όπως εσωτερικής καύσης, υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά.

Οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής του XC40 στη Γάνδη έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια έχουν μετατρέψει το εργοστάσιο σε παγκόσμιο εξαγωγικό κόμβο. Συγκεκριμένα έχουν εγκατασταθεί συνολικά 363 νέα ρομπότ, μεταξύ των οποίων ένα που ονομάστηκε "το θηρίο" από τους υπαλλήλους. Αυτό το μεγάλο ρομπότ, μοναδικό σε όλα τα εργοστάσια της Volvo, χρησιμοποιείται για την ανύψωση των κατώτερων τμημάτων του πλαισίου των αυτοκινήτων σε έναν ιμάντα μεταφοράς κοντά στην οροφή του εργοστασίου.

Η Γάνδη είναι μία από τις δύο μονάδες κατασκευής αυτοκινήτων που λειτουργούν από την Volvo στην Ευρώπη και ξεκίνησε την παραγωγή το 1965. Μέχρι πρόσφατα παρήγαγε την πρώτη γενιά του XC60, ενώ κατασκευάζει επίσης τα V40, V40 Cross Country καθώς και τα S60 και V60.

Το άλλο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Volvo βρίσκεται στην πόλη Τορσλάντα, κοντά στην έδρα της μάρκας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η Volvo παράγει πλέον μοντέλα της και σε δύο εργοστάσια της Geely στην Κίνα, ενώ ένα εργοστάσιο βρίσκεται υπό κατασκευή στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ και έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!