Δοκιμές με Leon Cupra 340 ίππων κάνει η SEAT

Gazzetta team
Δοκιμές με Leon Cupra 340 ίππων κάνει η SEAT
Οι Ισπανοί δοκιμάζουν μια ισχυρότερη εκδοχή της στέισον βάγκον έκδοσης του Leon Cupra, που έχει περισσότερους ίππους από σήμερα και πιο σπορ χαρακτήρα.

Το Leon Cupra είναι το ισχυρότερο μοντέλο της SEAT και τώρα οι άνθρωποι της μάρκας ετοιμάζουν ένα ακόμη δυνατότερο, που δοκιμάζεται και κυκλοφορεί στους δρόμους ως πρωτότυπο. Ακόμη, είναι άγνωστο αν τελικά θα βγει στην παραγωγή ως μια δυνατότερη εκδοχή του μοντέλου όμως θεωρείται δύσκολο να πάρει το πράσινο φως.

Ούτως ή άλλως, πρόκειται για το Leon ST, τη στέισον βάγκον έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου, καθώς αυτή αποκλειστικά συνδυάζεται με τετρακίνηση.

Τα πεντάθυρα και τρίθυρα χάτσμπακ δεν είναι διαθέσιμα με κίνηση σε όλους τους τροχούς, πιθανότατα για να μη μπαίνουν στα «πόδια» των ακριβότερων Golf R και Audi S3, που εφοδιάζονται με τον ίδιο κινητήρα και παρόμοια ισχύ.

Αν πάντως αποφάσιζε η SEAT να λανσάρει ένα Leon ST Cupra R, δεν θα ήταν κάτι δύσκολο αφού ο 2.0 TSI έχει αποδείξει την αξία του και μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο χωρίς πολλές μηχανικές αλλαγές και κόστος. Σίγουρα θα ήταν αποκλειστικά διαθέσιμο ως τετρακίνητο και με κιβώτιο DSG, όπως δηλαδή είναι και το αυτοκίνητο που δοκιμάζει η ισπανική φίρμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!