Την κορυφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλει η Volkswagen

Gazzetta team
Την κορυφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλει η Volkswagen
Μετά το σκάνδαλο dieselgate, η Volkswagen έχει στρέψει την προσοχή της στους καθαρούς ηλεκτροκινητήρες και θέλει να γίνει η κυρίαρχη μάρκα σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα.

Η Volkswagen έχει στην γκάμα της αμιγώς ηλεκτρικά και Plug-In Hybrid υβριδικά αυτοκίνητα, όμως θέλει να επενδύσει ακόμη περισσότερο και να γίνει κυρίαρχος της κατηγορίας αυτής. Ένα πενταετές πλάνο της προβλέπει τις απαραίτητες επενδύσεις για να αλλάξει ολόκληρος ο όμιλος και να περάσει στην ηλεκτρική εποχή, με «πρωτοπόρο» τη Volkswagen και τις υπόλοιπες μάρκες να ακολουθούν.

Μαζί με τα ηλεκτρικά, ο όμιλος στοχεύει και στην εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης, όπου θέλει να πάρει επίσης το «πάνω χέρι». Ο Ματίας Μίλερ, CEO του ομίλου Volkswagen είπε πως «χτίζουν» για να μεταμορφώσουν τη μάρκα στο νούμερο ένα κατασκευαστή στην ηλεκτρική κατηγορία και όλα αυτά, θέλει να γίνουν μέχρι και το 2025. Τα επόμενα οκτώ χρόνια δηλαδή,θα φέρουν αρκετές ανακατατάξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και δεν αποκλείεται να δούμε νέες «κόντρες», που θα έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των αυτόνομων τεχνολογιών και την πρόοδο στα χαρακτηριστικά των μπαταριών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!