Ολίγον από νέα Mercedes CLS

Γιώργος Βαρίνος
Ολίγον από νέα Mercedes CLS
Η τρίτη γενιά CLS θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Λος Άντζελες σε λίγες ημέρες και η Mercedes μας δίνει μια πρώτη γεύση μέσω social media.

Το μοντέλο που δημιούργησε τη νέα τάση των τετράθυρων coupe αμαξωμάτων, παρουσιάστηκε το 2005 και η τρίτη γενιά του είναι προς των πυλών. Η νέα Mercedes CLS θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της το 2018 και, όπως και οι προηγούμενες δύο γενιές της, έτσι και αυτή θα βασίζεται στο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη της Ε-Class.

Παραδοσιακά μακρύτερη, φαρδύτερη και πιο χαμηλή από την πιο «παραδοσιακή» αδελφή της, η CLS. Οι κινητήρες του νέου μοντέλου θα ξεκινούν από τα δύο λίτρα και θα είναι τετρακύλινδροι, ενώ εξακύλινδροι σε σειρά και V8 στις κορυφαίες εκδόσεις AMG θα συμπληρώνουν τη γκάμα. Όπως και στην περίπτωση της E-Class, έτσι και εδώ θαυπάρχεικαι υβριδική plug-in έκδοση.

Αισθητικά το αυτοκίνητο θα διαθέτει τη γνωστή κάθετη μάσκα όλης της οικογένειας μοντέλων, με πιο στενά και φαρδιά φωτιστικά σώματα εμπρός. Πίσω επίσης, τα φώτα θα είναι οριζόντια τοποθετημένα και αρκετά πιο φαρδιά, τονίζοντας ακόμα περισσότερο τη συμπαγή εικόνα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό ο ψηφιακός πίνακας οργάνων της E θα αποτελεί βασικό εξοπλισμό ενώ όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα στη νέα S-Class θα συνοδεύουν και τη CLS.

Το μήνυμα της Mercedes στο twitter, «The original perfected» (το πρωτότυπο τελειοποιήθηκε) αποτελεί τη σπόντα της γερμανικής εταιρείας προς όλους τους ανταγωνιστές της, που δεν άργησαν λίγο μετά τη δική της πρόταση να αντιγράψουν τη λογική της κουπέ σχεδίασης στα τετράθυρα αμαξώματα. Η ιδέα αυτή μάλιστα ήταν τόσο πετυχημένη, που δεν σταμάτησε μόνο στα κλασικά σεντάν μοντέλα αλλά επεκτάθηκε και στα SUV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!