Η Lamborghini Urus «κερνάει» χώμα (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η Lamborghini Urus «κερνάει» χώμα (vid)
Μετά την άμμο και το χιόνι, το super SUV της Lamborghini μας κάνει μια επίδειξη των δυνατοτήτων του και σε χωμάτινες διαδρομές.

Με 650 ίππους, προηγμένη τετρακίνηση και 6 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης για κάθε είδους δρόμο, η Lamborghini Urus υπόσχεται πως θα γίνει το σημείο αναφοράς των sport SUV.

Το πρώτο εκτός δρόμου μοντέλο της νέας εποχής της Lamborghini, δηλαδή αυτής που ξεκίνησε με την εξαγορά της από την Audi, θα παρουσιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου. Μέχρι σήμερα έχουμε δει εικόνες του μόνο ως πρωτότυπου, ενώ τα teaser video που έχει δημιουργήσει η εταιρεία έχουν όλα θέμα την οδήγηση σε συνθήκες ελλιπούς πρόσφυσης, όπως το χιόνι, η άμμος και πλέον το χώμα.

Για κάθε μια από αυτές τις συνθήκες, η Urus έχει και ένα ιδανικό πρόγραμμα οδήγησης με τις ονομασίες Neve, Terra και Sabbia. Έχει όμως και τρία ακόμα, τα Corsa, Sport και Strada, τα οποία χρησιμοποιούνται αντίστοιχα στην οδήγηση σε πίστα, σπορ κίνηση σε δημόσιο δρόμο και απλές μετακινήσεις.

Όλα αυτά τα προγράμματα οδήγησης περιλαμβάνονται στη λειτουργία ANIMA (Adaptive Network Intelligence Management) η οποία ελέγχει την απόκριση του κινητήρα, της μετάδοσης, του κιβωτίου και των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ενεργητικής ασφάλειας ως σύνολο.

Ταυτόχρονα, στο τελευταίο video της Urus όπου βλέπουμε τις εντυπωσιακές δυνατότητες του προγράμματος οδήγησης Terra, ανακαλύπτουμε επίσης και των πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων του μοντέλου, ο οποίος έχει τα γνωστά γραφικά για το στροφόμετρο από τις Aventador και Huracan αλλά και πολλές ακόμα ενδείξεις με δυνατότητα παραμετροποίησης.

Σίγουρα πλέον θα περιμένουμε, έως τις 4 Δεκεμβρίου, τουλάχιστον 3 ακόμα video, που θα μας δείχνουν τις νέες περιπέτειες της Urus στην άσφαλτο βάσει των δυνατοτήτων των τριών προγραμμάτων οδήγησης που απομένουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!