Ενισχυμένη σε όλο τον κόσμο η Piaggio

Γιώργος Βαρίνος
Ενισχυμένη σε όλο τον κόσμο η Piaggio
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής δικύκλων στη Γηραιά Ήπειρο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με σημαντικά νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες.

Στη διεθνή έκθεση δικύκλων EICMA στο Μιλάνο, ο όμιλος Piaggio παρουσίασε μια ανανεωμένη γκάμα μοντέλων των διαφόρων μαρκών της και ταυτόχρονα σφράγισε μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά από άποψη πωλήσεων και κερδών.

Ο όμιλος Piaggio ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς δύο τροχών, με συνολικό μερίδιο αγοράς της τάξης του 15,2% το Σεπτέμβριο του 2017, μερίδιο που ανέρχεται στο 25,4% στην κατηγορία των σκούτερ. Για το πρώτο εννεάμηνο του 2017 παρουσίασε κύκλο εργασιών άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1.057,3 εκατομμύρια ευρώ, +2,5% ετήσια αύξηση) και 426.700 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, αύξηση 3,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Στην κατηγορία των σκούτερ, η Vespa πέτυχε άριστα αποτελέσματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 11,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, ενισχύοντας την παρουσία της στην αγορά των περιοχών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16,5%. Σημαντική ήταν και η αύξηση εσόδων κατά 31,3% στην Ινδία.

Θετικές επιδόσεις σημειώθηκαν και στον τομέα των σκούτερ με μεγάλους τροχούς (αύξηση πωλήσεων της τάξης του 6,4%), όπου ο όμιλος κατέγραψε αυξανόμενα έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως χάρη στο νέο Liberty και το Beverly. Πάντα στην κατηγορία των σκούτερ, η μάρκα Aprilia είχε επίσης θετικά αποτελέσματα, ιδίως στην αγορά της Ινδίας, χάρη στο σπορ σκούτερ Aprilia SR 150.

Στην κατηγορία των μοτοσυκλετών ο όμιλος επίσης πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα. Η μάρκα Aprilia κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, με τα γυμνά της οικογένειας Tuono, τα νέα Shiver 900 και Dorsoduro 900 (που λανσαρίστηκαν τον Ιούνιο 2017) και τα νέα 125cc, RS και Tuono, που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο.

Ο κύκλος εργασιών της Moto Guzzi βασίστηκε στη θετική τάση των πωλήσεων του V7, το οποίο το 2017 γιόρτασε την 50ή επέτειό του με ένα ειδικό μοντέλο.

Ο όμιλος Piaggio παρουσίασε στην EICMA μια σειρά νέων και ανανεωμένων μοντέλων, τόσο στις μοτοσυκλέτες όσο και στα σκούτερ, τα οποία ήταν:

- Vespa Elettrica

- Vespa Primavera και Vespa Sprint MY18

- Moto Guzzi V85

- Moto Guzzi V7 III Carbon – Rough - Milano

- Moto Guzzi V9 MY18

- Piaggio MP3 350 και 500

- Νέα σειρά σκούτερ Piaggio 50cc

- Νέα σειρά μοτοσυκλετών Aprilia 50cc και 125cc

- Κιτ Aprilia Racing Factory Works

- Νέα σειρά μοτοσυκλετών Derbi 50cc

- Νέα σειρά μοτοσυκλετών Gilera 50cc

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!