Μεγάλη επένδυση της Ford στην Ισπανία

Γιώργος Βαρίνος
Μεγάλη επένδυση της Ford στην Ισπανία
Το εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας στη Βαλένθια αναβαθμίζεται, με κεφάλαια 750.000.000€, εξασφαλίζοντας 8.000 θέσεις εργασίας.

Ετοιμάζοντας την παραγωγή της νέας γενιάς του πετυχημένου SUV Kuga, το εργοστάσιο της Ford στην Ισπανία θα απορροφήσει σημαντικά κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του. Η νέα επένδυση ανεβάζει το συνολικό ποσό που έχει επενδυθεί στις δραστηριότητες της Ford στη Βαλένθια σε περίπου 3 δισ. ευρώ από το 2011.

Το εργοστάσια παραγωγής οχημάτων και κινητήρων της Ford στη Βαλένθια έχει κατασκευάσει πάνω από 12 εκατομμύρια οχήματα και 16 εκατομμύρια κινητήρες από το 1976 που ξεκίνησαν οι εργασίες και είναι από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς οχημάτων στην Ισπανία.

Εκτός από το μεσαίο SUV Kuga, η Βαλένθια παράγει τα Tourneo Connect και το ελαφρύ επαγγελματικό Transit Connect, καθώς και όλη της γκάμα μοντέλων Ford Mondeo, S-MAX και Galaxy.

Στη Βαλένθια κατασκευάζονται τα περισσότερα προϊόντα και οχήματα σε όγκο από οποιοδήποτε άλλο εργοστάσιο της Ford στην Ευρώπη. Περίπου το 90% της παραγωγής της Βαλένθια εξάγεται σε πάνω από 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ.

Στο εργοστάσιο αυτό απασχολούνται περίπου 8.000 άτομα και η νέα επένδυση θα βοηθήσει στην εξασφάλιση ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας. Το Ford Kuga πλησιάζει το 50% του όγκου παραγωγής, ενώ οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του μοντέλου από την αρχή της χρονιάς είναι 126.900, βελτίωση 22% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2016. Το Kuga είναι το τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της Ford στην Ευρώπη, μετά τα Fiesta και Focus, ενώ η νέα γενιά του αναμένεται όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να βελτιώσει σημαντικά την εμπορική του επιτυχία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!