Ο κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης έρχεται το 2019

Gazzetta team
Ο κινητήρας μεταβλητής συμπίεσης έρχεται το 2019
Η Infiniti θα βγάλει στην παραγωγή το πρωτοποριακό μοτέρ της με το νέο QX50 που θα έρθει το 2019 και όπως η ίδια λέει, θα εντυπωσιάζει με την οικονομία καυσίμου και την απόδοσή του.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά τα σχέδια της Infiniti, που θέλει να βγάλει στην παραγωγή έναν κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης. Η μάρκα αποφάσισε πως το 2019 είναι η σωστή στιγμή και συγκεκριμένα, θα το τοποθετήσει για πρώτη φορά στο νέο QX50.

Το εν λόγω μοτέρ έχει κυβισμό 2.0 λίτρων και αποδίδει 270 ίππους με 390 Nm ροπής. Θα ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα γρηγορότερα από τον τετρακύλινδρο ανταγωνισμό του και θα έχει πολύ καλή οικονομία καυσίμου, 27% καλύτερη από το σύνολο των 3.7 λίτρων V6 που διατίθεται σήμερα.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο διαφορετικών... κόσμων έρχεται από την τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης που μέσω ενός μηχανισμού ενεργοποίησης και μιας ελλειπτικής συσκευής (ονομάζεται Multilink) καταφέρνει να μεταβάλλει τη συμπίεση από το λόγο του 8:1 μέχρι εκείνον του 14:1!

To τούρμπο κινητήριο σύνολο θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και εκτός από τα πλεονεκτήματα επιδόσεων-οικονομίας, θα είναι ιδιαίτερα πολιτισμένο στη λειτουργία του και άμεσο στο πάτημα του γκαζιού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!