Mercedes – AMG E 63 S: Tο ταχύτερο station στην πίστα (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Mercedes – AMG E 63 S: Tο ταχύτερο station στην πίστα (vid)
Η γερμανική εταιρεία είναι από τις λίγες, που γνωρίζουν πώς να συνδυάσουν ένα ογκώδες και βαρύ οικογενειακό αμάξωμα με κορυφαίο σπορ χαρακτήρα.

Θα περίμενε κανείς να δει μια Mercedes Estate φορτωμένη με μπαγκάζια και επιβάτες στον αυτοκινητόδρομο, όχι να γράφει κορυφαίους χρόνους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Να όμως που η Mercedes-AMG E 63 S 4 Matic δεν δίστασε να μπει στην πίστα και στα χέρια ενός δημοσιογράφου του περιοδικού Sport Auto να γίνει το γρηγορότερο station αυτοκίνητο που πέρασε ποτέ από το διάσημο γερμανικό σιρκουί, επιτυγχάνοντας χρόνο 7 λεπτών και 45,19 δευτερολέπτων.

Η Mercedes-Benz είναι μια από τις ελάχιστες μάρκες που προσφέρουν εξαιρετικά γρήγορα station μοντέλα, ικανά να μεταφέρουν όλα τα οικογενειακά βάρη και, όταν απαιτηθεί, να κοντράρονται στα ίσα με supercar στις πίστες ή στο δρόμο.

Η Mercedes-AMG E63 S Estate διαθέτει έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων με δύο turbo, που αποδίδει 612 ίππους ισχύος και 850 Nm ροπής. Έτσι, παρά το βάρος των δύο περίπου τόνων και το μήκος που ξεπερνά τα 5 μέτρα, η επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ. διαρκεί μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Το περιοδικό Sport Auto απέδειξε ότι η E 63 S Estate δεν είναι μόνο θεωρητικά γρήγορη, αλλά μπορεί να γράψει εξαιρετικούς χρόνους και σε πίστα, κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αν συνυπολογιστεί η αδράνεια του πολύ μεγάλου βάρους και φυσικά η απολύτως stock μορφή του αυτοκινήτου, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!