«Ευλογημένη» Lamborghini με την υπογραφή του Πάπα

Γιώργος Βαρίνος
«Ευλογημένη» Lamborghini με την υπογραφή του Πάπα
Μια πισωκίνητη Huracan με το όνομα του Πάπα Φραγκίσκου στο καπό της, σκοπεύει να πολλαπλασιάσει την αξία της για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η λευκή Lamborghini Huracán που δόθηκε ως δώρο στον Πάπα δημιουργήθηκε για να τιμήσει το Βατικανό. Ωστόσο δεν θα δούμε τον παναγιότατο να δαμάζει το ιταλικό καθαρόαιμο των 580 ίππων στους δρόμους του Βατικανού, καθώς ο σκοπός του είναι να πωληθεί σε ειδική δημοπρασία του οίκου Sotheby’s.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από το τμήμα ειδικών κατασκευών της Lamborghini "Ad Personam" και ντύθηκε στα χρώματα της σημαίας της πόλης του Βατικανού. Τα έσοδα από τη δημοπρασία του θα διατεθούν σε τρεις φιλανθρωπικές δράσεις της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη Συρία, στην Αφρική και για την επανένταξη γυναικών που έχουν υποστεί trafficking.

Η τελετή αποκάλυψης και υπογραφής του ευλογημένου αυτού supercar πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και του Στέφανο Ντομενικάλι, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Lamborghini. Μαζί τους ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και δύο τεχνικοί που εργάστηκαν για τη δημιουργία της ειδικής αυτής έκδοσης.

Η Lamborghini Huracan RWD πωλείται στην Ευρώπη στη τιμή των 200.000€ περίπου, ωστόσο η ειδική αυτή έκδοση, με την υπογραφή του Πάπα, αναμένεται να αποφέρει εκατομμύρια ευρώ. Σε αντίστοιχη περίπτωση παλαιότερα, μια μοτοσικλέτα Harley Davidson που είχε επίσης υπογραφεί από τον Πάπα, είχε δημοπρατηθεί προς 327.000€, όταν η τιμή πώλησής της δεν ξεπερνούσε τις 15.000€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!