Νέο hypercar από την McLaren στις 10 Δεκεμβρίου

Νέο hypercar από την McLaren στις 10 Δεκεμβρίου

Νέο hypercar από την McLaren στις 10 Δεκεμβρίου

Η P15, όπως είναι προς τα παρόν γνωστή, θα αποκαλυφθεί σύντομα για να πάρει το στέμμα των επιδόσεων από την P1. 

Το νέο κορυφαίο υπέρ αυτοκίνητο της McLaren θα αποκαλυφθεί στις 10 Δεκεμβρίου online. Λίγο νωρίτερα, υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να δουν πρωτότυπο του μοντέλου σε ειδική εκδήλωση, ενώ το ευρύ κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει ζωντανό το νέο καλλιτέχνημα της McLaren το Μάρτιο του 2018, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σχεδιασμένη ως η πιο ακραία υλοποίηση δρόμου, η P15 είναι το τρίτο από τα 15 νέα μοντέλα που η McLaren έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει μέχρι το τέλος του 2022 στο πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου Track22. Η P15 προηγείται του μελλοντικού Ultimate Series μοντέλου με τον κωδικό BP23, το οποίο στοχεύει να είναι το πρώτο Hyper-GT στον κόσμο και θα έχει, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τριθέσια διάταξη.

Η P15 θα είναι αποκάλυψη όσον αφορά την αισθητική και την αεροδυναμική, ενώ το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του θα είναι το χαμηλό βάρος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.300 κιλά, τα οποία την κατατάσσουν στην κατηγορία «φτερού» των supercars. Λάβετε υπόψη σας ότι η P1 ξεπερνά κατά 45 τα 1.500 κιλά, ενώ σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται επίσης η LaFerrari και 918 Spyder.

Με 1.300 κιλά λοιπόν, αεροδυναμική κορυφαίου επιπέδου και των τετράλιτρο V8 κινητήρα με δύο turbo και ισχύ που θα φτάνει στους 800 ίππους, η P15 αναμένεται να αποτελέσει το νέο αστέρι του Νίρμπουργκρινγκ και κάθε πίστας, όντας ταυτόχρονα ικανή να κυκλοφορεί κανονικά και στο δημόσιο δρόμο.

Από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η McLaren για να μας ανοίξει την όρεξη, δεν πρέπει να περιμένει κανείς σημαντικές αποκαλύψεις πέρα από την τριπλή απόληξη του συστήματος εξαγωγής.

Με κόστος που υπολογίζεται πολύ κοντά στο 1.000.000€ η P15, η επίσημη ονομασία της οποίας ελπίζουμε να αποκαλυφθεί και αυτή στις 10 Δεκεμβρίου, πρέπει να θεωρείται ένα από τα hypercars «ευκαιρίες». Ωστόσο, ο περιορισμός της παραγωγής της σε 500 μόλις αντίτυπα, αναμένεται να εκτοξεύσει την τιμή της ως… ελαφρά μεταχειρισμένης, όπως συμβαίνει άλλωστε και με άλλα hypercars, τα οποία αλλάζουν χέρια με «καπέλο» έως και 1.000.000€.

Best of internet