Πισωκίνητο και ηλεκτρικό το επόμενο Volkswagen Beetle

Gazzetta team
Πισωκίνητο και ηλεκτρικό το επόμενο Volkswagen Beetle
Το Beetle στην επόμενη γενιά του θα αλλάξει φιλοσοφία και θα φέρει καινούργια πράγματα στην γκάμα της Volkswagen, με αποτέλεσμα να γίνει ξανά ένα σημαντικό μοντέλο της.

Ο σύγχρονος «σκαραβαίος» είναι ένα αυτοκίνητο με στυλ και ιστορία στην «πλάτη» του, όμως η νέα του γενιά θα διαφοροποιηθεί πλήρως και θα γίνει ξανά ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην γκάμα. Ο λόγος είναι ότι η Volkswagen σκέφτεται να τον λανσάρει με ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, βασισμένο στη νέα πλατφόρμα MEB του ομίλου. Το πρότζεκτ δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως όμως το τελικό «ναι» δεν θα είναι κάτι δύσκολο, καθώς βλέπουμε τη στροφή που κάνει η μάρκα προς την ηλεκτροκίνηση.

Ήδη προσφέρει κάποια μοντέλα της αμιγώς ηλεκτρικά, ακόμη περισσότερα είναι διαθέσιμα ως Plug-In Hybrid και τα περισσότερα πρωτότυπα που μας έχει παρουσιάσει, που δείχνει το μέλλον της, αντλούν ενέργεια από μπαταρίες. «Αν θέλαμε να κάνουμε ένα ηλεκτρικό Beetle θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο από το σημερινό, πιο κοντά στην ιστορία του αφού θα μπορούσε να είναι πισωκίνητο. Έχουμε μια πλατφόρμα που υποστηρίζει τα πάντα, κίνηση εμπρός, κίνηση πίσω, τετρακίνηση» είπε ο επικεφαλής της Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις στο βρετανικό Autocar.

* Στη φωτογραφία εμφανίζεται το σημερινό Volkswagen Beetle.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!