Στα άδυτα παραγωγής της Lamborghini Urus (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Στα άδυτα παραγωγής της Lamborghini Urus (vid)
Το SUV της νέας εποχής της ιταλικής μάρκας είναι προ των πυλών και στη γραμμή παραγωγής ήδη συναρμολογούνται τα πρώτα αυτοκίνητα.

Έως τις 4 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η Lamborghini θα αποκαλύψει το πρώτο Sport SUV στη γκάμα της, η ιταλική εταιρεία θα προσπαθήσει να κρατήσει ως μυστικό επτασφράγιστο τόσο τα χαρακτηριστικά του νέου της μοντέλου, όσο και την αισθητική του.

Μια πρώτη εικόνα έχουμε αποκομίσει από το πρωτότυπο μοντέλο, ωστόσο στην παραγωγή πάντα τα πράγματα αλλάζουν, ενώ έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημερομηνία –ήταν Απρίλιος του 2012- που αυτό έκανε την εμφάνισή του.

Προφανώς η Lamborghini έχει φροντίσει ακόμα περισσότερο την αισθητική του, ενώ, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, το νέο μοντέλο απαίτησε όχι μόνο μια νέα γραμμή παραγωγής, αλλά ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Παράγοντας αποκλειστικά supercar, μέχρι σήμερα η ιταλική εταιρεία δεν χρειαζόταν παρά ένα μικρό εργοστάσιο για να καλύπτει τις 3.457 πωλήσεις που πέτυχε το 2016 –και αυτή ήταν ιστορικά η χρονιά ρεκόρ εμπορικά για τη μάρκα.

Με το Urus, οι πωλήσεις υπολογίζεται ότι θα διπλασιαστούν και έτσι το εργοστάσιο στη Sant’Agata Bolognese μεταβλήθηκε για πολύ καιρό σε εργοτάξιο. Πλέον, στη γραμμή παραγωγής ρομπότ και άνθρωποι συνεργάζονται αρμονικά στη συναρμολόγηση της νέας Urus, την οποία φυσικά αναμένουμε με ανυπομονησία.

Έως ότου, σε λιγότερο από ένα μήνα, έχουμε τις πληροφορίες για το αυτοκίνητο, μπορούμε να αφεθούμε σε μια ξενάγηση στη νέα κατασκευαστική εποχή της Lamborghini, με ξεναγό τον Ρανιέρι Νίκολι, διευθυντή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!