Mε μικρό κινητήρα αλλά υψηλή απόδοση το νέο Ford Focus ST (vid)

Gazzetta team
Mε μικρό κινητήρα αλλά υψηλή απόδοση το νέο Ford Focus ST (vid)
Η Ford ετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς Focus και μαζί με τις «απλές» εκδόσεις, θα αναβαθμιστεί και το ST κερδίζοντας σε ισχύ, από μικρότερο σε κυβισμό κινητήρα.

Στις αρχές του επόμενου έτους θα δούμε το νέο Ford Focus και επίσημα, με τη μάρκα να κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις αυτό τον καιρό στο μικρομεσαίο μοντέλο της. Το αυτοκίνητο στο βίντεο είναι το ST και εντοπίζονται μερικές διαφορές συγκριτικά με τις «απλές» εκδόσεις, οι οποίες είναι διακριτές ακόμη και με το έντονο καμουφλάζ που «φοράνε» τα μοντέλα.

Σήμερα το Focus ST εφοδιάζεται με έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 2.0 λίτρων και των 250 ίππων όμως δεν αποκλείεται η επόμενη γενιά να «πέσει» 500 κυβικά εκατοστά και να «ανέβει» 25 ίππους! Μιλάμε δηλαδή για 275 άλογα από 1.5 λίτρα, μια αναλογία πραγματικά εντυπωσιακή που θα φέρει το ST αρκετά κοντά στο κορυφαίο RS. Ακόμη ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν όντως θα χρησιμοποιηθεί αυτό το σύνολο, αλλά και το τι θα γίνει με την ντίζελ έκδοση του Focus ST, που είναι πολύ δημοφιλής στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Στη φωτογραφία εμφανίζεται το σημερινό Ford Focus ST.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!