Είναι επίσημο! Ο Γκόρντον Μάρεϊ ξεκινά εταιρεία παραγωγής supercar!

Γιώργος Βαρίνος
Είναι επίσημο! Ο Γκόρντον Μάρεϊ ξεκινά εταιρεία παραγωγής supercar!
Kαι το όνομα αυτής IGM. Πρόκειται για την νέα εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων που δημιουργεί ο θρυλικός σχεδιαστής της McLaren F1, Γκόρντον Μάρεϊ. Αν και ήδη υπάρχει η εταιρεία Gordon Murray Automotive που κατασκευάζει mini cars για κινέζικες κυρίως εταιρείες o Mάρεϊ αποφάσισε να δημιουργήσει μια εντελώς νέα εταιρεία που να κατασκευάζει εξωτικά υπεραυτοκίνητα.

Είναι αλήθεια, πως το απίστευτο αυτοκίνητο που σχεδίασε για την McLaren, η F1 δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί κι ας πέρασαν ήδη 25 χρόνια. Το τριθέσιο υπεραυτοκίνητο με την θέση οδήγησης στην μέση, έγραψε την δική του ιστορία και για πολλούς πρόκειται για μια από τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία της αυτοκίνησης. Το αυτοκίνητο κατείχε το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής με 388 χλμ./ώρα. και έπρεπε να περιμένει 13 χρόνια για να καταρριφθεί από την Koenigsegg το 2005.

Η είδηση της δημιουργίας της νέας εταιρείας δόθηκε στα μέσα Οκτωβρίου αλλά μόλις στις 3 Νοεμβρίου ο Μάρεϊ έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser του νέου του αυτοκινήτου που θα είναι και το πρώτο προϊόν της νέας του εταιρείας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο tweet, εμφανίζεται η φόρμα ενός supercar με τον κινητήρα στο κέντρο, με γραμμές που θυμίζουν την αρχική F1. Όπως και η F1, έχει εισαγωγή αέρα στην οροφή, αν και φαίνεται να είναι πολύ πιο έντονη. Προς το παρόν, ο Μάρεϊ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ξέρουμε πως η εταιρεία θα ονομαστεί IGM από το πλήρες όνομά του, Ian Gordon Murray.

Σε μια λιτή ανακοίνωση, η Gordon Murray Automotive λέει ότι το νέο αυτοκίνητο θα είναι «εμπνευσμένο από τις αρχές της μηχανικής McLaren F1...», αλλά θα είναι «...χτισμένο για σύγχρονες συνθήκες οδήγησης και θα ενσωματώνει μερικές από τις πιο προηγμένες αεροδυναμικές τεχνολογίες που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε ένα αυτοκίνητο δρόμου.»

Για να διατηρηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα, θα βασιστεί σε αυτό που ο Μάρεϊ ονομάζει πλατφόρμα « iStream superlight», μια τροποποιημένη έκδοση της μεθόδου iStream που αντικαθιστά τα χαλύβδινα τμήματα με αλουμίνιο υψηλής αντοχής. Το αποτέλεσμα δίνει 50% ελαφρύτερα εξαρτήματα με μεγαλύτερη μάλιστα αντοχή.

Με ανυπομονησία θα περιμένουμε να παρουσιάσουμε με την λαμπρότητα που θα της αξίζει, την πρώτη δημιουργία της νέας εταιρείας, του πιο εμπνευσμένου ίσως σχεδιαστή της σύγχρονης εποχής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!