Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes A Class (pics)

Γιώργος Βαρίνος
Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes A Class (pics)
O κατασκοπευτικός φωτογραφικός φακός συνέλαβε την επόμενη, τέταρτη γενιά του συμπαγούς γερμανικού μοντέλου, χωρίς καμία κάλυψη.

Η τρέχουσα σειρά Α αποτέλεσε ένα εμπορικό χρυσωρυχείο για τη Mercedes-Benz. Μετά από δύο γενιές της έξυπνης αλλά περιορισμένης αποδοχής Α Class με τον πολυμορφικό χαρακτήρα, η με την τρίτη γενιά η Mercedes άλλαξε εντελώς κατεύθυνση και στόχευσε απευθείας στα Audi A3 και BMW 1, με ένα πιο συμβατικό αλλά και πιο συναρπαστικό αυτοκίνητο.

Από το 2012 που εμφανίστηκε, η υπάρχουσα πεντάθυρη Α Class μαζί με τη σεντάν CLA και την SUV GLA, έφεραν ένα νέο, μικρότερης ηλικίας κοινό και ανανέωσαν την εικόνα της μάρκας. Μοιραία λοιπόν η εμπορική αυτή επιτυχία καθορίζει και το περιορισμένο εύρος των αλλαγών στο βασικό σχήμα.

Οι αποκαλυπτικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι έχουν μεγαλώσει οι πλευρικές γυάλινες επιφάνειες, ενώ οι προβολείς και τα διαιρούμενα πίσω φωτιστικά σώματα είναι πλέον πιο στενά και πλατιά, σε οριζόντια τοποθέτηση. Με αυτή τη διαφοροποίηση, η νέα A Class δείχνει πιο συμπαγής και δυναμική.

Εσωτερικά, όπως φαίνεται σε παλιότερη κατασκοπευτική εικόνα, τα όργανα θα είναι ψηφιακά, και τοποθετημένα αρκετά ψηλά, για να βρίσκονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Καθώς το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του προς το τέλος του 2018 και με εξαετή κύκλο ζωής, είναι βέβαιο ότι θα ενσωματώνει όλες τις νέες ηλεκτρονικές δυνατότητες υποβοήθησης της οδήγησης και ημι-αυτόνομης κίνησης, που θα κληροδοτηθούν από τις μεγαλύτερες C και E Class.

Στον μηχανολογικό τομέα εξετάζεται η πιθανότητα υιοθέτησης του κινητήρα turbo των 1.2 λίτρων της Renault ως βασικού συνόλου, ενώ σίγουρη θεωρείται η από κοινού εξέλιξη με τη γαλλική εταιρεία μιας νέας γενιάς κινητήρων βενζίνης 1.4 λίτρων turbo. Σίγουρη είναι ταυτόχρονα και η ύπαρξη υβριδικής επαναφορτιζόμενης έκδοσης, ενώ στο μέλλον πιθανόν να υπάρξει και αμιγώς ηλεκτρική. Στο πεδίο των diesel κινητήρων θα χρησιμοποιηθεί ο νέος εξαιρετικός τετρακύλινδρος δίλιτρος των 150 και 194 ίππων, που λανσαρίστηκε με τη νέα E Class, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Τέλος, η έκδοση A45 AMG που αναμένεται αρκετά αργότερα, θα έχει και πάλι δίλιτρο turbo κινητήρα αλλά με απόδοση πλέον των 400 ίππων όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Σε μια προσπάθεια να καταληφθεί εκ νέου ο θρόνος του ταχύτερου συμπαγούς hatchback, που τώρα ανήκει στο Audi RS3.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα A Class τέταρτης γενιάς έχει ολοκληρώσει σχεδόν τον κύκλο των δοκιμών της και είναι έτοιμη για την παρθενική της εμφάνιση στη διεθνή έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2018. Λίγο πιο νωρίς, ως είθισται, θα γίνει η online αποκάλυψη, πιθανότατα το Φεβρουάριο του 2018, Οπότε, σε ελάχιστους μήνες θα γνωρίζουμε τα πάντα για τη νέα μικρή και πολλά υποσχόμενη Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!