Χαμαιλέοντας Lexus, με αμάξωμα 42.000 LED (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Χαμαιλέοντας Lexus, με αμάξωμα 42.000 LED (pics & vid)
Για την ακρίβεια, 41.999 φωτοδίοδοι χρησιμοποιήθηκαν για το πιο φωτεινό και παραλλαγμένο αυτοκίνητο που έχετε ποτέ δει.

Τη δεκαετία του ’90, ξεκίνησε μια παγκόσμια τάση με «νονά» την Αμερική, όπου δεκάδες neon φώτα τοποθετούνταν σε κρυφά σημεία στο αμάξωμα των αυτοκινήτων, κάνοντάς τα να λαμπυρίζουν σαν πυγολαμπίδες τη νύχτα.

Mια εικόνα αυτής της τάσης έχουμε και μέσω των πρώτων ταινιών The Fast and the Furious, ωστόσο τον πήχη ανέβασε σε ουρανομήκη ύψη ένα Lexus IS με φωτεινότητα 175.000 lumens. Καθώς δύσκολα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στο δρόμο χωρίς να προκαλέσει ατυχήματα, το Lexus LIT IS είναι προφανώς εκθεσιακό, ένα δείγμα μιας νέας αισθητικής έκφρασης μέσω του φωτός.

Ήδη, το αμάξωμα του νέου Lexus IS προκαλεί με τις έντονες ακμές και το σπορ χαρακτήρα του. Φανταστείτε τι γίνεται όταν προστίθενται 41.999 LED, τα οποία δεν είναι εκεί μόνο για να παράγουν εκτυφλωτικό φως, αλλά να εξωτερικεύουν διάφορες καταστάσεις. Όπως, για παράδειγμα, το είδος και το ρυθμό της μουσικής που ακούει ο οδηγός.

Στο Lexus LIT IS η ερώτηση για το χρώμα του αυτοκινήτου χάνει κάθε έννοια, καθώς αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε συνδυασμός χιλιάδων χρωμάτων. Μάλιστα, κάθε τμήματα του αυτοκινήτου, για να μην πούμε κάθε εκατοστό, μπορεί να έχει διαφορετικό χρώμα και μάλιστα διαφορετικής φωτεινότητας.

Στο ερώτημα «γιατί φτιάχτηκε ένα τέτοιο αυτοκίνητο», η απάντηση είναι «γιατί είναι εφικτό» αλλά η πιο λογική εξήγηση έχει να κάνει με τον προκλητική αισθητική του IS, που ακόμα και χωρίς τα χιλιάδες LED είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου.

Ως χαμαιλέοντας της αυτοκίνησης, το LIT μπορεί να δίνει στο δυναμικό παρουσιαστικό του οποιαδήποτε εικόνα επιθυμεί ο οδηγός του, συμβατή με το περιβάλλον ή έντονα αντίθετη, πολυσύνθετη, απαστράπτουσα ή εντυπωσιακά σκοτεινή. Καθώς δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ στο δρόμο και η πρώτη του παρουσίαση έγινε στην έκθεση της Νέας Υόρκης το 2017, η μόνη δυνατότητα να θαυμάσουμε το μοναδικό αυτό δημιούργημα της Lexus είναι παρακολουθώντας το video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!