Με οικολογικό προφίλ το νέο Volvo V90 Cross Country Ocean Race (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Με οικολογικό προφίλ το νέο Volvo V90 Cross Country Ocean Race (pics)
Το πολυτελές στέισον βάγκον παντός εδάφους της Volvo που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένες μονάδες υπολογίζει και το περιβάλλον, εκτός από τη δεδομένη κορυφαία ποιότητα κατασκευής του.

Η Volvo συνεχίζει να λανσάρει ειδικά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής και η έκδοση Ocean Race του νέου V90 Cross Country είναι μια από αυτές. Το σουηδικό μοντέλο διατηρεί το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας κατασκευής με το «απλό» Cross Country, όμως αυτή η έκδοση έχει ευαισθητοποιημένο οικολογικό χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο νάιλον, στην πλειονότητά του από παρατημένα δίχτυα ψαρέματος στον πάτο της θάλασσας. Συνολικά θα κατασκευαστούν 3.000 μονάδες των V90 Cross Country Ocean Race και θα διατεθούν σε 30 αγορές όλου του κόσμου.

Όλα θα είναι στο λευκό χρώμα των φωτογραφιών με τον κωδικό Crystal White και θα εξοπλίζονται με ζάντες αλουμινίου διάστασης 20 ιντσών με προαιρετικές εκείνες των 21 ιντσών.

Επίσης ο κατασκευαστής ανακοινώνει ότι θα δωρίζει 100€ σε περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, με την πώληση ενός αυτοκινήτου της πρώτης παρτίδας. Το Volvo V90 Cross Country Ocean Race θα διατίθεται με τον τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων, που αποδίδει 320 ίππους και συνδυάζεται στάνταρ με τετρακίνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!