Honda: «Θα μπορούσε να υπάρξει νέο S2000, αν το ζητήσετε»

Πέτρος Πιτσίνης
Honda: «Θα μπορούσε να υπάρξει νέο S2000, αν το ζητήσετε»
Η ιαπωνική μάρκα λέει ότι η Honda είναι έτοιμη να εξελίξει τον διάδοχο του S2000, αν ο κόσμος πραγματικά το θέλει και υπάρξει ζήτηση από την αγορά.

Το Honda S2000 έχει γράψει ιστορία για τη Honda, όμως δεν υπήρξε αντικαταστάτης του. Πολλές φορές υπήρχαν οι φήμες ότι η μάρκα σκέφτεται να το λανσάρει ξανά, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν είχαμε κανένα νέο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Τόκιο, ο επικεφαλής της Honda, είπε στο βρετανικό Autocar ότι οι μηχανικοί είναι έτοιμοι να εξελίξουν ένα νέο S2000, αρκεί να υπάρξει ζήτηση από το αγοραστικό κοινό.

«Έχω ήδη ακούσει πολλούς να λένε ότι θα ήθελαν ένα S2000 νέας γενιάς. Οι μηχανικοί μας είναι γρήγοροι στο να εξελίσσουν σπορ αυτοκίνητα, αν το θέλει ο κόσμος» ήταν τα λόγια του συγκεκριμένα. Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Από όλο τον κόσμο το ακούμε ότι θέλουν ένα νέο τέτοιο μοντέλο. Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ευρώπη, κίνα. Ωστόσο ακόμη δεν έχει έρθει η σωστή στιγμή. Χρειαζόμαστε χρόνο για να αποφασίσουμε αν το S2000 θα επανακυκλοφορήσει ή όχι. Αν οι άνθρωποι του τμήματος πωλήσεων το ερευνήσουν, δουν τα ενδεχόμενα και φανούν πραγματικά αισιόδοξοι, τότε ίσως το κοιτάξουμε».

Σε περίπτωση που η Honda έκανε το μεγάλο βήμα και μας παρουσίαζε το αειθαλές roadster της σε σύγχρονη μορφή, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν βλέπαμε το νέο 1.5 VTEC Turbo κινητήρα κάτω από το καπό του, ενδεχομένως με περισσότερους από 182 ίππους που αποδίδει στην περίπτωση του Civic.

Μια δυνατότερη έκδοση θα μπορούσε να κινείται από τον 2.0 VTEC Turbo από το Civic Type-R, με περίπου 320 άλογα. Όμως ας περιμένουμε να δούμε τις τελικές αποφάσεις της Honda, αφού η κατηγορία των σπορ διθέσιων roadsters αποτελείται από όλο και λιγότερα μοντέλα, λόγω της χαμηλής ζήτησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!