To VW Golf που «καίει» φυσικό αέριο ήρθε Ελλάδα

Πέτρος Πιτσίνης
To VW Golf που «καίει» φυσικό αέριο ήρθε Ελλάδα
Μια έκδοση εναλλακτικού καυσίμου παρουσιάζεται στην γκάμα του Volkswagen Golf και θα έρθει και στην Ελλάδα, με κινητήρα 1.4 λίτρων και 110 ίππους.

Το Volkswagen Golf TGI δεν είναι μια νέα προσθήκη στην γκάμα του δημοφιλούς μοντέλου αφού το γνωρίζουμε και από προηγούμενες γενιές του. Κινείται με φυσικό αέριο αλλά και βενζίνη και είναι ιδανική πρόταση για όσους αναζητούν ελάχιστο κόστος στις μετακινήσεις τους.

Ο κινητήρας του μας είναι γνώριμος αφού πρόκειται για τον 1.4 τούρμπο του VW Group, με την απόδοση να ορίζεται στους 110 ίππους στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 10,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 195 χλμ./ώρα.

Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 3,5 κιλά φυσικού αερίου ανά 100 χιλιόμετρα και αυτό μεταφράζεται σε περίπου 3 ευρώ για αυτή την απόσταση. Υπάρχουν δύο φιάλες για την αποθήκευση του CNG που χωράει 7,5 κιλά η κάθε μία και το ρεζερβουάρ βενζίνης είναι 50 λίτρα.

Η συνδυαστική αυτονομία τους είναι πάνω από 1.300 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες και αν τελειώσει το ένα από τα δύο καύσιμα, η εναλλαγή γίνεται αυτόματα χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός.

Η μόνη διαφορά στην καμπίνα του Golf TGI από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας είναι η ύπαρξη δύο δεικτών στάθμης καυσίμου στον πίνακα οργάνων. Τα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων είναι δύο, ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων και ένα αυτόματο τύπου διπλού συμπλέκτη (DSG) με επτά ταχύτητες. Έρχεται αποκλειστικά με πεντάθυρο αμάξωμα και οι τιμές ξεκινούν από τις 21.800€.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!