Προς πώληση το hypercar του Φλόιντ Μεϊγουέδερ (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Προς πώληση το hypercar του Φλόιντ Μεϊγουέδερ (pics)
Το υπερσπάνιο Koenigsegg CCXR Trevita του πασίγνωστου μποξέρ θα δημοπρατηθεί από οίκο στην Καλιφόρνια και αναμένεται να «πιάσει» περίπου 2,25 εκατομμύρια Ευρώ.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου είχε στην κατοχή του ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που υπάρχουν, το Koenigsegg CCXR Trevita. Το μοντέλο είχε κατασκευαστεί σε μόλις τρία κομμάτια και ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ είχε το τελευταίο της παραγωγής, με μόλις 3.185 χιλιόμετρα στο οδόμετρο και σε κατάσταση καινούργιου.

Το αγόρασε το 2015 και πριν δύο μήνες είχε αλλάξει χέρια, όμως τώρα ήρθε η ώρα να βγει ξανά «στο σφυρί». Σε αντίθεση με την «τάση» που θέλει τα σπάνια αυτοκίνητα να πωλούνται πιο ακριβά ως μεταχειρισμένα, από ότι κόστιζαν αρχικά, το Koenigsegg πιστεύεται ότι θα «πιάσει» περίπου 2,25 εκατομμύρια Ευρώ, σχεδόν τα μισά από ότι είχε πληρώσει ο μποξέρ για να το αποκτήσει.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι το Koenigsegg CCXR Trevita κινείται από έναν V8 κινητήρα των 4.8 λίτρων, με δύο μηχανικούς υπερσυμπιεστές. Η απόδοση είναι 1.030 ίπποι με ειδικό καύσιμο και το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενισχυμένα με στοιχεία διαμαντιών, που είναι και υπεύθυνα για τη «λαμπερή» εικόνα του αυτοκινήτου στον ήλιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!