Σχέδια για ηλεκτρικό 2008 κάνει η Peugeot

Πέτρος Πιτσίνης
Σχέδια για ηλεκτρικό 2008 κάνει η Peugeot
Η επόμενη γενιά του γαλλικού κόμπακτ crossover θα είναι εντελώς νέα και θα διατίθεται και με ηλεκτρικό μηχανικό σύνολο, χάρη στην πλατφόρμα που θα διατίθεται.

Το Peugeot 2008 διανύει το τέταρτο έτος παραγωγής του και μερικούς μήνες πριν, ανανεώθηκε αισθητικά. Μέχρι το 2020, η γαλλική μάρκα σχεδιάζει να μας έχει παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του ο οποίος θα σχεδιαστεί από λευκή κόλλα χαρτί. Θα δανεισθεί ακόμη περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία από τα μεγαλύτερα 3008 και 5008 και θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, η οποία θα εξελιχθεί από κοινού με την κινεζική Dongfeng.

Αυτή θα προβλέπει μια ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου με χώρο για τις μπαταρίες και σωστή διαρρύθμιση των μηχανικών μερών ώστε να μην επηρεάζονται οι εσωτερικοί χώροι, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές. Πάντως, δεν υπάρχουν για την ώρα σχέδια τετρακίνησης για το νέο κόμπακτ crossover της Peugeot, αφού θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σύστημα Grip Control και η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!