Νέο SUV «βλέπει» η Maserati

Πέτρος Πιτσίνης
Νέο SUV «βλέπει» η Maserati
Ο επικεφαλής της FCA, Σέρτζιο Μαρκιόνε, ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2020, η Maserati θα αποκτήσει ακόμη ένα μοντέλο ελεύθερου χρόνου που θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante.

Κάθε εταιρεία αυτοκινήτων επενδύει στα SUV και η Maserati δεν θα μπορούσε να κάνει το αντίθετο. Συγκεκριμένα, η μάρκα ήδη έχει τη Levante στην γκάμα της όμως θέλει να αποκτήσει ακόμη ένα μοντέλο, μικρότερο σε διαστάσεις, μέχρι και το 2020. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ομίλου FCA, Σέρτζιο Μαρκιόνε, θα δανειστεί στοιχεία από μοντέλα της Alfa Romeo.

Έτσι θα μπορούσε να βγει το συμπέρασμα πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio, που δίνει επιλογές μεταξύ πίσω κίνησης και τετρακίνησης και τη γνωρίζουμε μέσα από τη Giulia και τη Stelvio.

Όμως αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο καθώς η Maserati μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κοντύτερη εκδοχή του πατώματος της Ghibli, πάνω στο οποίο «χτίστηκε» και η Levante. Ο αντίπαλος του νέου SUV θα είναι μοντέλα όπως η BMW X3, η Jaguar F-Pace και η Porsche Macan, δηλαδή θα «παίζει» όπου και η Alfa Romeo Stelvio. Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται η Levante.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!